LIVE/VIDEO aici:Războiul în Ucraina, ziua 16: Trupele rusești se regrupează / Separatiștii au capturat un orașLIVETEXT

000000 ULTIMA-ORA

Dimensiune font:

| 11-03-2022 16:33

 În cea de-a 16-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești par să fi înaintat 5 km spre Kiev, iar în Mariupol s-au înregistrat bombardamente la fiecare 30 de minute. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat vineri de la ora 6 o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Peste 100.000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile, potrivit autorităților. Se pregătesc noi sancțiuni internaționale la adresa Rusiei. Din punct de vedere umanitar, ucrainenii trec printr-un dezastru. Lipsa apei, hranei și medicamentelor face ravagii.

ZIUA 16 

Cele mai importante evenimente de joi din Ucraina sunt LIVETEXT  :

16:12HARTA Conflictului - vineri - 11 martie

 
 

Unde se duc lupte, care sunt orașele încercuite și care sunt liniile de avans ale forțelor rusești - o hartă realizată de Ministerul Britanic al Apărării:

15:58Trupele de invazie nu au făcut niciun progres în ultimele 24 de ore, mai mult armata ucraineană a organizat contratacuri în mai multe locuri, a spus un consilier al lui Zelenski.

 

15:44Biroul ONU pentru drepturile omului a anunțat că a confirmat moartea a 564 de civili în Ucraina începând cu 24 februarie, inclusiv 41 de copii.

Se crede că bilanțul real este considerabil mai mare, deoarece nu au putut fi coroborate rapoartele din zonele în care se desfășoară ostilități intense, a precizat Biroul ONU. Cei mai mulți au murit din cauza folosirii de arme explozive, inclusiv bombardamente de artilerie grea, rachete și lovituri aeriene, a adăugat acesta.

15:43Alexandr Lukașenko spune că Ucraina se pregătea să atace Belarusul în ziua invaziei rusești / Avertisment despre „mercenarii” din preajma Cernobîl

 
 

Cum a ajuns o dronă ucraineană să străbată și cerul României înainte să se prăbușească în Croația

15:28MApN: Drona care s-a prăbușit în Croația a trecut doar 3 minute prin spațiul aerian al României iar „evoluția” acesteia nu a permis utilizarea altor măsuri

15:19Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina a ajuns la un punct de cotitură strategic în războiul său cu Rusia, dar a avertizat că nu se poate spune cât timp vor continua luptele.

"Este imposibil de spus câte zile mai avem la dispoziție pentru a elibera pământul ucrainean. Dar putem spune că o vom face. Pentru că am ajuns deja la un punct de cotitură strategic", a declarat el într-un discurs televizat, îndemnând comunitatea internațională să sporească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei.

15:17Rusia declară război Meta, pe care vrea să o declare „organizație extremistă" și vrea să blocheze și Instagram și WhatsApp.

15:11Primarul din Odesa spune că trupele de invazie ar putea înconjura orașul din trei părți

15:09Londra sancționează 386 de oficiali aleși ai Dumei de stat a Rusiei care au susținut invazia Ucrainei

14:50Țările baltice redenumesc adresele ambasadelor Rusiei pentru a onora Ucraina

14:49Rusia declară război Meta, pe care vrea să o declare „organizație extremistă" și va bloca și Instagram și WhatsApp

14:30Canalul rusesc de propagandă și emisiuni patriotice Zvezda a prezentat imagini în care ar fi prezentați voluntari sirieni care vor să vină să lupte în Ucraina de partea rușilor:

14:17Vladimir Putin i-a pus în arest la domiciliu pe șefii serviciului de informații externe al FSB, potrivit surselor unui reputat jurnalist de investigații și expert în spionajul rus, Andrei Soldatov.

14:02Armata ucraineană susține că Rusia pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl

14:01Marea Britanie a anunțat vineri sancțiuni împotriva a 386 de membri ai Dumei de stat - camera inferioară a parlamentului rus - care au votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Lugansk și Donețk, conform The Guardian.

13:53"Totul decurge conform planului", i-a spus vineri ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, lui Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate al Rusiei.

13:26Cel puțin 78 de copii au fost uciși în Ucraina de la invazia rusă, a declarat vineri avocata poporului pentru drepturile omului din Ucraina, Lyudmyla Denisova.

Ea a spus că luptele din jurul orașului Mariupol din sud, a orașului Volnovakha din est și a orașului Irpin din regiunea Kiev au făcut ca autoritățile să nu poată stabili câte persoane au fost ucise sau rănite în aceste locuri.

Kremlinul: Rușii care se rușinează de ”operațiunea militară specială” nu sunt ruși adevărați

13:26Jens Stoltenberg: NATO nu vreau război deschis cu Rusia

13:20Un magnat apropiat de Vladimir Putin îi cere să nu ducă Rusia înapoi în „zilele catastrofale” din 1917

13:17Armata rusă are probleme din cauza deghețării solului, dar și în domeniul logistic și în cel al informațiilor, a apreciat un purtător de cuvânt al armatei Franței

13:00Toate centralele nuclearo-electrice din Ucraina funcţionează stabil - Energoatom / Care este situația la centrala de la Zaporojie, capturată de trupele ruse

12:53Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov: Rușii care se rușinează de ”operațiunea militară specială” nu sunt ruși adevărați

12:30Continuă exodul companiilor străine din Rusia: Western Union își suspendă activitățile, marii dezvoltatori de antiviruși pleacă și ei

12:23Aproape 50 de școli distruse în bombardamentele din Harkiv

12:09„S-a dus, uite cum dansează” - Rachetă antitanc lansată de militarii ucraineni lovește în plin un blindat rusesc ascuns între copaci - VIDEO

UE vrea să dubleze ajutorul militar către Ucraina

12:04FOTO Exponat de muzeu din al Doilea Război Mondial, scos pe o stradă din Kiev contra tancurilor rusești

12:03Criza refugiaților din Ucraina se adâncește, iar numărul celor care au fugit în alte țări pentru a se salva a ajuns la 2,5 milioane, a anunțat vineri înalt comisarul ONU pentru refugiați, Filippo Grandi. Alte două milioane de persoane au fost strămutate în interiorul Ucrainei, a adăugat el.

12:01„Un atac brutal asupra civililor” - Ucraina acuză Rusia că a bombardat un spital de psihiatrie în care se aflau sute de oameni

11:40Noi încercări ale Ucrainei de evacuare a oamenilor prin cordoane umanitare

11:30Bruxellesul vrea să dubleze ajutorul militar al UE pentru Ucraina și pregătește noi sancțiuni contra Rusiei, a spus Josep Borrell.

11:23Autoritățile ucrainene vor face vineri noi încercări pentru a le permite oamenilor din localitățile din jurul Kievului să fugă din caleea războiului, prin coridoare umanitare, potrivit ministrului ucrainean al Reintegrării, Iryna Vereșciuk, citată de CNN.

11:06Peste 3.600 de ucraineni au cerut azil în România, de la începerea războiului / Câți dintre refugiații ajunși în țara noastră au și rămas

Rușii pregătesc asaltul Kievului / Ucraina: Civilii uciși în război, mai mulți ca soldații

11:01Rușii se pregătesc de asaltul Kievului. Imagini din satelit arată că blindatele din marele convoi rusesc s-au dispersat în localitățile și pădurile din jurul capitalei Ucrainei

10:55Putin spune că va aproba folosirea de voluntari în Ucraina, iar Șoigu susține că în Orientul Mijlociu sunt 16.000 de persoane care vor să lupte alături de ruși

10:51"Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai la Kiev, ci în toată lumea”. Ministrul ucrainean al Apărării: Numărul civililor uciși de armata rusă, mai mare decât al soldaților

10:38„Wali”, unul dintre cei mai temuți lunetiști din lume, s-a alăturat armatei ucrainene

Ucrainenii raportează noi pagube provocate forțelor de invazie

 

10:32Pierderile Rusiei în război încep să se adune - Câte tancuri, blindate, avioane și elicoptere ar fi distrus Ucraina până acum

 
 

10:27Bulgaria va găzdui 8 avioane de luptă și 200 de soldați ai armatei olandeze

10:25Criza umanitară se adâncește la Mariupol. Ajutorul umanitar nu a reușit să ajungă în orașul asediat pentru a șasea zi la rând, spune primarul Vadym Boychenko, într-un mesaj video, conform Kyiv Independent. Evacuarea civililor a eșuat din cauza bombardamentelor necontenite, afirmă el. Reamintim că Mariupol, port strategic la Marea Azov, este de mai bine de o săptămână fără apă, căldură sau electricitate, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat armata rusă că a împiedicat evacuarea civililor prin atacuri asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

09:56Un alt avion de luptă Suhoi-25 rusesc a fost doborât, potrivit armatei ucrainene:

 

09:54Statele Unite, împreună cu Grupul celor șapte națiuni și UE, vor acționa vineri pentru a revoca statutul de "națiunea cea mai favorizată" al Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, au declarat pentru Reuters mai multe persoane familiarizate cu situația.

09:49Ucraina a lansat un document digital temporar, pentru perioada de război. În caz de pierdere a documentelor se pot obține documente temporare în aplicație. Noul serviciu se numește "e-Document" . Acesta va conține datele din pașaport și numărul de înregistrare fiscală.

 
 

09:47O persoană a fost ucisă în urma atacurilor aeriene de vineri dimineață din orașul Dnipro, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, citat de CNN.

Conform sursei citate, au avut loc trei atacuri aeriene, în apropierea unei grădinițe și a unui bloc de locuințe. De asemenea, a bombardată o fabrică de pantofi cu două etaje.

09:27UE nu va impune sancțiuni asupra gazului sau petrolului rusesc, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, în contextul unui summit al liderilor UE în Franța.

"Cea mai importantă problemă pentru noi a fost rezolvată într-un mod favorabil: nu vor exista sancțiuni care să se aplice la gaz sau petrol, astfel încât aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură în perioada următoare", a adăugat Orban.

 

09:15FOTO VIDEO O dronă ucraineană de mare viteză ar fi traversat Ungaria și s-ar fi prăbușit în Zagreb joi noapte, speriind locuitorii capitalei croate

 
 

09:05La Cernihiv, în urma bombardamentelor inamice, stadionul și biblioteca au fost avariate, iar sistemul de alimentare cu apă a fost întrerupt, a declarat Veaceslav Chaus, șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv, citat de Ukrinform.

08:56Volodimir Zelenski a fost invitat de premierul canadian Justin Trudeau să se adreseze parlamentarilor canadieni. „Acesata va fi o ocazie pentru canadieni de a auzi direct de la președintele Zelenski despre situația dificilă în care se află ucrainenii”, se arată într-o scrisoare trimisă liderilor celor două camere ale Parlamentului, citată de Ukrinform.

08:21Moscova își reașează trupele din Ucraina pentru o nouă ofensivă în zilele următoare, afirmă ministerul britanic al apărării în ultima evaluare a situației invaziei

 

08:07Separatiștii susținuți de Rusia au capturat orașul ucrainean Volnovakha, la nord de portul Mariupol, aflat sub asediu la Marea Azov, a anunțat vineri agenția de presă RIA, care citează Ministerul rus al Apărării.

 
 

Volnovakha este important din punct de vedere strategic, fiind poarta de acces dinspre către Mariupol.

07:58Un oficial american de rang înalt din domeniul apărării a declarat că la Pentagon nu se discută despre trimiterea bateriilor de rachete sol-aer Patriot în Ucraina, deoarece ar fi nevoie de trupe americane la sol pentru a le opera.

"Am fost (foarte) clari, nu vor exista trupe americane care să lupte în Ucraina", a declarat oficialul.

 

07:53Lovituri rusești în Ivano-Frankivsk, în vestul Ucrainei, oraș aflat relativ aproape de granițele cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia:

07:27FMI își va reduce luna viitoare previziunea privind creșterea economică globală din cauza invaziei rusești

 
 

07:27Petrolul continuă să se ieftinească, ar putea avea cea mai mare scădere săptămânală de după luna noiembrie

06:58Armata ucraineană și-a publicat raportul operațional zilnic în această dimineață, confirmând informațiile anterioare care sugerau că trupele rusești s-au dispersat pentru a se regrupa și a-și reface proviziile.

Potrivit Statului Major General al forțelor armate ale Ucrainei, forțele rusești și-au încetinit înaintarea, în timp ce unele s-au retras înapoi pe teritoriul rusesc. În zonele de operare din Marea Neagră și Azov, spun autoritățile ucrainene, condițiile meteorologice "au fost de partea noastră și au forțat navele ocupante să se întoarcă la bazele navale și în zonele de regrupare".

06:55​Bombardamente în orașele Luțk și Dnipro / Niciunul nu se mai confruntase cu bombardamente până acum (BBC)

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar din România, a fost diagnosticat cu o boală autoimună gravă: S-a declanșat acum 7 luni. Plângeam în pat de durere
09/05/2024 16:24

Sebastian Dobrincu, considerat cel mai tanăr milionar din Romania, a dezvăluit recent că se confruntă cu o boală autoimună gravă, acesta fiind motivul care l-a făcut să dispară din spatiul public timp ...

Vom avea polițiști tatuați. Persoanele cu tatuaje sau piercinguri corporale vor putea participa la concursurile de admitere ale MAI
09/05/2024 15:33

Persoanele cu tatuaje sau piercinguri corporale vor putea participa la concursurile de admitere in institutiile de invătămant ale MAI, atata timp cat acestea nu sunt pe fată sau gat sau alte zone ale capului ...

O poliţistă i-a pulverizat colegului său spray paralizant în faţă. Reacții dure: „Din păcate de asemenea mimoze și botoxate este plină poliția”
09/05/2024 14:10

Ceea ce trebuia să fie o intervenţie obişnuită pentru a calma o situaţie conflictuală s-a sfarşit prost pentru unul dintre poliţişti, dar şi pentru imaginea instituţiei, atunci cand colega sa i-a pul ...

Ucraina golește pușcăriile - 20.000 de deținuți vor fi trimiși pe front
09/05/2024 13:54

La fel ca Rusia in primul an de război, Ucraina apelează la detinuti pentru a suplini deficitul de soldati de pe front. Şeful grupului parlamentar al partidului ucrainean Slujitorul Poporului, David Arahamia ...

Se răcește iar vremea: avertizare de ploi torențiale în mai multe zone ale țării
09/05/2024 11:37

Administratia Natională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod galben de ploi torentiale si descărcări electrice in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali, sud-vestul Transilvaniei ...

Prim-ministrul Thailandei cere reincriminarea canabisului
09/05/2024 10:54

Prim-ministrul Thailandei a promis cea mai mare fermitate la adresa produselor stupefiante, cerand administraţiei sale să adopte rapid proiectul său pentru reincriminarea canabisului, informează AFP. Guver ...

După aderarea la UE, România a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro
09/05/2024 10:46

Premierul Marcel Ciolacu a transmis joi un mesaj cu ocazia Zilei Europei, arătand că după aderarea la UE Romania a beneficiat de peste 64 de miliarde de euro din fonduri europene, bani pe care i-a primit in ...

Luna și asfaltările la Golden Gate de România. Circulația este restricționată pe podul de la Brăila
09/05/2024 08:37

Sunt din nou lucrări de asfaltare si restrictii de circulatie la podul peste Dunăre de la Brăila. Inaugurat cu mare fast in iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost incă receptionat de CNAIR din cauza prob ...

Un miliardar ucrainean căzut în dizgrația lui Zelenski este acuzat de comandarea unui asasinat
09/05/2024 00:57

Miliardarul ucrainean Igor Kolomoiski, fost apropiat al preşedintelui Volodimir Zelenski şi căzut ulterior in dizgraţie, este suspectat că ar fi comandat un asasinat, potrivit media ucrainene şi Biroului ...

Un bărbat din Ploiești s-a aruncat de la etajul șase al unui bloc
08/05/2024 23:37

Un bărbat care ameninţa că se aruncă de la etajul al şaselea al unui bloc din municipiul Ploieşti şi-a dus la final ameninţarea, in prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii. Incidentul a avut ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei