Mâncare cu gândaci în meniul studenților de la Academia de Poliție. ”Ce faci, începi din anul I cu reclamaţiile?”
Dimensiune font:
Studenții de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti se plâng de calitatea îndoielnică a mâncării pe care o primesc la cantina școlii. Mai multe fotografii relevante au fost trimise liderului unui sindicat al poliţiştilor. Într-o farfurie se vede inclusiv un gândac negru, potrivit ziarului Adevărul.
Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – filiala Olt, Cristel Ioţu, a primit fotografiile cu aproximativ două săptămâni în urmă. Între timp a stat de vorbă, spune acesta, cu mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, aceştia descriind aceeaşi situaţie: mâncare proastă, mult sub ceea ce se oferă, spre exemplu, persoanelor aflate în arest preventiv (care, cel puţin în judeţul Olt, au şansa să primească mâncarea în sistem catering). Din porţiile oferite studenţilor aproape că lipseşte proteina. Uneori studenţii primesc şi gândaci în farfurie.
„N-au ce să facă, ce pot ei să facă?! Ce faci, începi din anul I cu reclamaţiile? Cum o mai duci acolo?!“, spune Ioţu, explicând de ce nemulţumiţii au ales această cale de a face totul public.
Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au precizat, de altfel, că nicio sesizare privind calitatea hranei nu a fost depusă.
„Unde e carnea în acea tocăniţă de cartofi?“
Cel puţin în teorie, mâncarea pe care Academia de Poliţie o oferă studenţilor săi este ce prevede legea. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ spun că studenţii primesc: la micul dejun - specialităţi din carne, produse lactate, produse de băcănie, cereale, lapte, ceai, cafea etc.; la prânz - ciorbe sau supe, friptură de pui, porc, vită, peşte, cu diverse garnituri, şi desert (fructe, ciocolată, biscuiţi); seara – mâncare gătită însoţită de compot, iaurt, macaroane cu brânză etc.
Referitor la studenții din primul an, care sunt obligaţi să nu părăsească instituţia, aceștia pot cumpăra produse alimentare din afara instituţiei.
Într-un răspuns oficial al Academiei pentru ziarul Adevărul, în perioada 1-10 octombrie 2021, studenţii au primit la masa de prânz, printre altele: ciorbă de vită, ciorbă de perişoare, ciorbă de fasole cu afumătură, friptură de vită la tavă cu cartofi gratinaţi, pârjoale moldoveneşti cu iahnie de fasole, ostropel de pui cu piure de cartofi, friptură de porc la tavă cu fasole bătută. Şi pentru seară, felurile de mâncare menţionate în meniu sunt deosebite: orez sârbesc cu carne de vită, gulaş de vită cu cartofi, peşte prăjit cu legume asortate, fasole verde cu carne de vită etc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau