Marea Britanie, la un pas de foamete. Oamenii stau la cozi la băncile de alimente
Dimensiune font:
Băncile de alimente caritabile din Marea Britanie „se pregătesc pentru ce e mai rău”, deoarece guvernul începe să lichideze măsurile de ajutor de urgență puse în aplicare pentru a amortiza impactul pandemiei de COVID-19 asupra milioanelor de lucrători și gospodăriilor cu venituri mici.
O plată săptămânală suplimentară de 20 de lire sterline (37,30 dolari) pentru sprijinirea celor mai sărace familii din țară va fi redusă luna viitoare, iar peste un milion de lucrători se confruntă cu un viitor incert, în timp ce Marea Britanie devine prima dintre marile economii care își va opri schema de sprijinire a locurilor de muncă din cauza COVID-19.
Cu toate acestea, organizațiile care luptă împotriva sărăciei au spus că pierderea beneficiului ar da o lovitură grea britanicilor cu venituri mici. De asemenea, vine și pe măsură ce prețurile în creștere ale gazului determină facturi interne mai mari la energie, gospodăria medie fiind așteptată să plătească cu 139 de lire sterline (259,50 USD) mai mult ca niciodată.
„Ultima dată când am mers la o bancă de alimente, copiii mei nu au luat cina de șase zile”, a spus Emma, care are trei copii mici și a cerut să fie identificată doar după prenumele ei. Ea a declarat că familia ei a întârziat să plătească facturile din cauza problemelor financiare din cauza pandemiei și că reducerea beneficiilor i-ar afecta grav.
În cartierele din Londra, tot mai mulți oameni stau la coadă la băncile de alimente, care îi ajută să supraviețuiască de la o zi la alta
Pe fondul crizelor cu care se confruntă însă acum Marea Britanie, acestea fac însă tot mai greu rost de produsele necesare și se tem că nu vor face față cererii tot mai mari din partea celor care ajung să fie nevoiți să aleagă între încălzire și mâncare.
În Marea Britanie sunt 2.200 de bănci de alimente, iar fondatorul uneia dintre ele spune că tot mai mulți oameni au ajuns să vină constant pentru produsele necesare, iar asta e un semn că viitorul este sumbru pentru cei care recurg la aceste ajutoare.
Băncile de alimente din Londra erau aglomerate și înainte de pandemie, dar acum, în contextul unei noi ierni cu criză sanitară, cu prețuri tot mai mari la alimente și energie, presiunea este tot mai mare asupra gospodăriilor. Oamenii sunt împinși astfel să recurgă la ajutor.
Printre cei care cer ajutor pentru alimente sunt profesori, graficieni, jurnaliști, persoane tinere şi singure
„Băncile independente de alimente se pregătesc pentru o creștere a cererii, precum și pentru provocările legate de penuria aprovizionării cu alimente și pentru o reducere a donațiilor”, a declarat Sabine Goodwin, coordonatorul Rețelei Independente de Ajutor Alimentar. Una dintre ele, Dad’s House, are cu 70 mai mulți beneficiari de la mijlocul lunii septembrie, pe lângă cei 300 – 400 pe care îi avea deja.
Printre cei care cer ajutor pentru alimente sunt profesori, graficieni, jurnaliști, iar tendința merge acum spre persoane tinere și singure. Rămași fără loc de muncă și fără subvențiile pentru cei cu venituri mici, la care guvernul a renunțat, acești oameni nu au prea multe șanse de a-și asigura traiul de la o zi la alta. În ciuda șomajului relativ scăzut și a unui număr record de locuri de muncă vacante în toată țara, coordonatorii acestor bănci de aimente anticipează o „creștere uriașă” a beneficiarilor în următoarele câteva luni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau