Mircea Geoană și Raed Arafat, în avionul în care un pasager și-a tăiat venele: „A făcut ca sângele să se împrăștie puternic”
Dimensiune font:
Printre pasagerii avionului TAROM care veneau joi de la Bruxelles și în care un bărbat și-a tăiat venele cu o lamă se aflau Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, dr. Raed Arafat, șeful DSU, dar și Rovana Plumb, fost ministru.
Conform DIGI24, scandalul în aeronavă a început imediat după decolarea de la Bruxelles, când un pasager român de la clasa economic a început să se certe cu însoțitorii de bord. Bărbatul a început să profereze diverse injurii și amenințări la adresa lor. „Echipajul de cabină și pilotul comandant al cursei au procedat în stricta conformitate cu procedurile naționale și interne ale companiei dar pasagerul turbulent nu a dorit să înceteze fiind într-o stare psihică vizibil negativă”, arată sursa citat mai sus.
Într-o astfel de situație, echipajul aeronavei a solicitat, la aterizare, prezența unui echipaj al Poliției. Numai că, în momentul în care pasagerul a observat urcarea la bordul avionului a polițiștilor, s-a așezat pe un loc la clasa business și s-a automutilat puternic cu ajutorul unei lame de ras pe care o ascunsese în gură pe parcursul călătoriei. „Automutilarea sa a făcut ca sângele să se împrăștie puternic în zona cabinei pentru pasagerii business până să poată interveni echipele de intervenție”, au precizat surse din cadrul TAROM.
În avionul în care a avut loc incidentul șocant se aflau și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, șeful DSU, Raed Arafat, și fosta ministră Rovana Plumb.
Compania vrea să-l dea în judecată
TAROM apelează la Codul Aerian al României care încadrează ca faptă penală incidentul provocat de pasagerul îmbarcat pe cursa TAROM RO 374 Bruxelles- Otopeni.
Compania Tarom spune că după ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pasagerul a avut un comportament agresiv verbal și o atitudine nepotrivită, situație care a atras avertismentul final (Final Warning) din partea personalului navigant TAROM, conform procedurilor de zbor
Pentru siguranța pasagerilor, comandantul, împreună cu echipajul, au luat în calcul inclusiv aterizarea pe aeroporturi de proximitate față de ruta de zbor, altele decât cel de destinație. La această variantă s-a renunțat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală și calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor.
În acest moment, Compania Națională de Transport Aerian TAROM SA evaluează inițierea unei acțiuni în instanță împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar și pentru recuperarea pagubelor produse. În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau