Nou record al crizei climatice - vara 2020, cea mai calda vara din istorie, in emisfera nordica
Dimensiune font:
Potrivit Administratiei Nationale Oceanice si Atmosferice (NOAA), din SUA, lunile iunie, iulie si august 2020 au inregistrat, in emisfera nordica, temperaturi cu 1,17 grade Celsius peste media secolului XX, depasindu-se astfel recordurile verilor 2016 si 2019.
De asemenea, luna august a fost a doua cea mai calda luna august inregistrata vreodata pe planeta noastra, de cand se fac masuratori.
In plus, potrivit statisticilor, anul 2020 urmeaza sa devina, pe de-a-ntregul, unul dintre cei mai calzi ani din istorie, potrivit NOAA.
Oficialii Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) au avertizat ca multe tari nu sunt pregatite sa-si gestioneze obiectivele pentru combaterea crizei climatice, iar Statele Unite se pregatesc de alegerile prezidentiale care vor decide daca tara va contribui la aceste eforturi globale sau le va impiedica.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!
Pe de alta parte, chiar daca Donald Trump castiga, din nou, alegerile prezidentiale si ignora criza climatica, statele, orasele si afacerile americane ar putea continua sa reduca din emisiile de gaze cu efect de sera, cu 37%, pana in 2030.
Criza climatica se afla tot mai des in lumina reflectoarelor in cursa pentru presedintia SUA. Candidatul democratic Joe Biden l-a criticat pe actualul presedinte american, afirmand ca incendiile istorice de vegetatie din vestul tarii au legatura cu criza climatica cauzata de omenire.
"Daca vom avea inca patru ani de negare a crizei climatice din partea lui Trump, cate suburbii vor mai fi arse de incendiile de vegetatie, cate suburbii vor mai fi inundate si distruse de furtuni?", a spus Biden, in campanie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau