O comună din regiunea Cernăuți a luat decizia să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, și nu pe stil vechi
Dimensiune font:
Duminica, 13 noiembrie, comunitatea religioasă a Bisericii Acoperământul Maicii Domnului a satului Mamaivți (Mămăiești) s-a adunat pentru a discuta o chestiune importantă referitoare la data sărbătorii Crăciunului, transmite publicația locală BucPress. Comunitatea a decis în unanimitate să treacă la Noul calendar Iulian (care este asemănător calendarului gregorian) și să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, ca și restul lumii creștine.
În plus, de fapt, atât ortodocșii cât și catolicii sărbătoresc Crăciunul în aceeași zi – 25 decembrie. Cu toate acestea, ei fac acest lucru, în cea mai mare parte, conform diferitelor calendare. În Occident, mai ales după calendarul gregorian, și, de exemplu, în Rusia, Georgia, Serbia și Ucraina, un număr mare de credincioși îl sărbătoresc după calendarul Iulian.
Context. Timp de secole, ucrainenii au sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie, data la care s-a născut Iisus, conform calendarului iulian. Însă, în urma invaziei lui Vladimir Putin din februarie, biserica ortodoxă din Ucraina permite pentru prima dată credincioșilor săi să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, într-o mișcare de îndepărtare de Rusia și de apropiere de Occident, scrie The Guardian.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau