Radu Mazăre și-a găsit de muncă, după ieșirea din închisoare. Unde va lucra și care va fi postul pe care-l va ocupa fostul primar de Constanța

2_11zon

Dimensiune font:

| 29-05-2024 07:38

Radu Mazăre are planuri mari, după ieșirea din închisoare. El și-a găsit imediat de lucru și vrea să-și petreacă mai mult timp alături de familie.

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost eliberat înainte de termen, după ce i-a convins pe judecătorii bucureșteni că s-a îndreptat după cinci ani petrecuți în spatele gratiilor.

Radu Mazăre va fi consultant la o mare companie turistică din Grecia

În instanță, Mazăre le-a spus magistraților că nu mai este interesat de viața publică din România, că nu se va mai implica în politică și că, după ce va fi lăsat liber, se va angaja.

De altfel, Radu Mazăre a depus în instanță o promisiune de angajare din partea uneia dintre cele mai mari companii turistice din Grecia. Viitorul său job este de consultant în dezvoltare turistică, o poziție pe care a mai ocupat-o și în trecut, după ce și-a dat demisia din funcția de primar, pe fondul problemelor penale.

Fostul edil a depus în instanță și contractul pe care l-a avut cu cea mai mare atenție turistică din Egipt, unde a lucrat din 2016 tot din postura de consultant în dezvoltare turistică. Atunci, el a fost consilierul miliardarului egiptean Samih Sawiris, șeful companiei Orascom din Egipt.

Orascom este un concern care deține celebra stațiune El Gouna, însă desfășoară operațiuni în Dubai, Statele Unite, Turcia, Pakistan sau Spania. În 2013, Bill Gates a investit un miliard de dolari în compania de construcții deținută de Samih Sawiris.

Fostul primar s-a pregătit pentru viitorul job cu un curs de îngrijitor de spații verzi

Mazăre le-a dezvăluit judecătorilor că acesta este și motivul pentru care a făcut un curs de îngrijitor de spații verzi, în penitenciar.

”Deși pare puțin straniu, la prima vedere pentru un om cu studii superioare să urmeze un astfel de curs, însă orice dezvoltare turistică trebuie făcută astăzi în armonie cu natura, așa că am dorit să cunosc elementele de bază în creșterea și cultivarea plantelor și îngrijirea spațiilor verzi. Pentru mine, este prea târziu să mai fiu inginer naval, meseria mea de bază”, le-a spus fostul edil magistraților.

În fața judecătorilor, Radu Mazăre nu a pomenit niciun cuvânt despre hotelul pe care-l deține în Madagascar. Mantasaly Resort, un proiect în care s-au investit mai bine de 1,3 milioane de euro, a fost închis temporar în timpul pandemiei, după care nu s-a mai redeschis. În prezent, locația este folosită pentru evenimente private și diverse filmări.

Mazăre: ”Am refuzat să dau interviuri din închisoare”

În schimb, fostul primar i-a asigurat pe magistrați că ”pentru nimic în lume nu aș mai intra în viața publică”, pentru că dorește să aibă mai mult timp pentru el și soția lui.

În plus, el le-a reamintit judecătorilor că și-a dat demisia din funcția de primar al municipiului Constanța, în 2015, pentru că a realizat că este o incompatibilitate între ”această funcție de onoare publică și statutul de arestat”. Ulterior, el a luat decizia să se retragă definitiv din viața politică și publică a țării, iar din 2016 nu a mai făcut nicio declarație publică.

”Notorietatea, din păcate, a rămas. Totuși, nu am mai dat niciun interviu, deși am avut solicitări chiar și în penitenciar, nu am publicat niciun mesaj pe nicio rețea de socializate, nu am transmis niciun mesaj referitor la niciun aspect al vieții economice, sociale și politice din România, pentru că am luat această decizie, de a nu mai fi o persoană publică”, a mai explicat acesta.

Cum s-a ajuns la eliberarea din închisoare a fostului primar al Constanței

Radu Mazăre a executat cinci ani din condamnarea de nouă ani, pentru fapte de corupție săvârșite pe vremea când era primar. În martie 2024, el a înaintat prima cerere pentru acordarea liberării condiționate către Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Solicitarea a fost respinsă din cauza ”multiplelor acte materiale săvârșite ce demonstrează perseverența infracțională”.

Mazăre a contestat decizia în instanță. În aprilie, Tribunalul București i-a respins, de asemenea, cererea, însă o lună mai târziu, Curtea de Apel București a desființat sentința anterioară și a decis să-l pună în libertate pe fostul primar de Constanța.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Statele Unite introduc un moratoriu la nivel mondial: suspendă livrările de sisteme Patriot către alte ţări, pentru a da prioritate Ucrainei
20/06/2024 22:45

Statele Unite au anunţat joi că Ucraina va avea de acum inainte prioritate in furnizarea de sisteme antiaeriene Patriot, iar livrările acestora către alte ţări vor fi suspendate Administraţia americană ...

O locomotivă a luat foc în mers. Șase călători s-au evacuat înainte de sosirea salvatorilor
20/06/2024 19:40

O locomotivă a unui Tren Regio a luat foc in mers, pe raza judetului Olt, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Sase călători au reusit să coboare din tren inainte de sosirea echipajelor de ...

România donează Ucrainei un sistem Patriot
20/06/2024 17:27

Consiliul Suprem de Apărare a Tării a decis joi donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina, anuntă Cotroceniul. Donatia se face cu conditia continuării negocierilor cu aliatii NATO pentru ca Rom ...

Primul deces de anul acesta din cauza caniculei, în România. Un bărbat a murit în timp ce lucra la acoperişul unui bloc
19/06/2024 19:05

Miercuri s-a inregistrat primul deces de la noi din cauza caniculei. Este vorba despre un bărbat din Vaslui, care a fost descoperit mort pe acoperişul unui bloc, unde făcea lucrări de reparaţii. Familia b ...

Se îngroașă lista pentru prezidențiale
19/06/2024 17:45

Floooooooriiiiin Călinescu, nelipsitul Gusă, Soso, George Simion, neconfirmatul Geoană-mon amour si ultima de pe listă, cu voia dumneavosatră, Ana Birchall. Un pumnal infipt in spatele prezidentiabilului ...

Zelenski: Înaintarea trupelor ruse a încetinit după ce Ucrainei i s-a permis să lovească pozițiile ruse cu arme occidentale
19/06/2024 16:37

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, sustine că inaintarea rusilor in nordul regiunii Harkov a incetinit datorită permisiunii tărilor partenere Ucrainei de a lovi cu arme occidentale de-a lungul gran ...

Descoperire șocantă într-o pădure, în apropiere de Capitală. Un polițist de la Pașapoarte a fost găsit mort
19/06/2024 14:53

Un poliţist de la Paşapoarte, in varstă de 43 de ani, din oraşul Pantelimon, a fost găsit spanzurat, in pădurea Pustnicu din judeţul Ilfov. Surse apropiate anchetei spun că bărbatul a dus copilul la ...

Managerul de la 'Victor Babeș' vorbește despre bacteria care efectiv mănâncă carnea de pe oase: Am avut și în România
18/06/2024 22:15

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat in ultima perioadă in Japonia, nu reprezintă ”o ameninţare” in Romania, afirmă managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel ...

Cariera lui Biden e ca și încheiată. Trump a început să câștige tot mai mult simpatia tinerilor
18/06/2024 18:53

Fostul presedinte Donald Trump a făcut o oprire neasteptată in campania electorală, apărand la podcastul "Impaulsive" al controversatului YouTuber Logan Paul. In timpul episodului, care continea un intervi ...

Liderul NATO dezvăluie strategia Rusiei: 'Asta e realitatea!'
18/06/2024 18:00

Kremlinul a spus că declaraţiile liderului NATO, Jens Stoltenberg, care a dezvăluit luni intr-un interviu că alianţa militară discută despre desfăşurarea mai multor arme nucleare, reprezintă o "escala ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei