Semințele de in reduc colesterolul
Dimensiune font:
Semințele de in sunt considerate a fi un „superaliment” deoarece reprezintă o sursă excelentă de fibre și acizi grași Omega-3. Un consum constant de semințe de in joacă un rol important în reglarea nivelului colesterolului din sânge. Într-un studiu realizat în India pe 50 de pacienți dislipidemici s-a observat că un consum zilnic de 3 linguri de semințe de in (30g) timp de 3 luni a dus la scăderea colesterolului total cu 17% și a celui „rău” (LDL) cu 20%.
Semințele de in pot reduce tensiunea arterială, ameliorează simptomele artritei datorită proprietăților antiinflamatorii pe care le au. Astfel, printr-un consum constant de semințe de in pot fi ameliorate simptome precum durerile ce apar la nivelul articulațiilor și rigiditatea articulară, reduc nivelul zahărului din sânge. Conținutul de fibre insolubile din semințele de in acționează ca un laxativ natural. Un consum zilnic de 30 de grame de semințe de in, alături de o dietă săracă în grăsimi, contribuie la reducerea nivelului unui marker tumoral prezent în cancerul de prostată, ceea ce sugerează un risc mai mic de a suferi de această afecțiune.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau