Sfaturile cunoscutului profesor Dumitru Constantin Dulcan pentru viață fericită
Dimensiune font:
Neorologul Dumitru Constantin Dulcan a explicat care este secretul unei vieți fericite. Cuvintele pe care le rostim ne pot influența negativ și ne pot schimba starea de spirit foarte ușor. Vocabularul joacă un rol important.
Neurologul Constantin Dulcan a declarat că felul în care ne exprimăm ne poate influența viața. Cuvintele pe care le rostim ne pot face triști și ne pot provoca o stare de agitație profundă.
”Nu uitați, toate cuvintele pe care le aveți în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program. Sunt cuvinte pe care trebuie să le scoatem din dicționar: îmbătrânire, îndoială, cuvântul “nu”, toate acestea ne programează pe negativ”, a explicat prof. Constantin Dulcan.
Specialistul trage un semnal de alarmă. Postura noastră joacă un rol important. Acesta a declarat că nu este indicat să stăm cocoșați sau să nu luăm pauză de la muncă. Creierul uman are nevoie de relaxare pentru a se bucura de viață și pentru a funcționa toată ziua.
”Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea. Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie. Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult.” , spune medicul.
Neurologul amintește o rugăciune miraculoasă
Constantin Dulcan a mai declarat că iubirea ne poate influența viața și gândurile. Specialistul a mărturisit că omul nu poate funcționa fără rugăciune.
„Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de şapte ori ”Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe degete de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți. Un profesor american spunea că în fiecare oră să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu.
Evitați toată viață tristețea! Necazurile înseamnă moartea, boală. Optimismul înseamnă viață. Dumnezeu nu ne vrea triști, ci că El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare că acolo, aproape de lumina. Asta înseamnă să speri, să nu disperi”, a spus profesorul Dulcan.
„Rugăciunea poate schimba lucruri. Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine.
S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficienţă cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente! Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Și să faci un om să râdă și să fie fericit înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu”, a menționat profesorul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau