Stres și risc. Ce anume vor 600 de MEDICI canadieni
Dimensiune font:
Arbori, verde, mirosul proaspăt al ierbii, razele soarelui și aerul curat…Potrivit psihologilor, acest tablou revigorant al naturii reprezintă, de fapt, sănătatea noastră. Iar un asemenea “tablou” trebuie menținut…
Înverzirea oraşelor permite reducerea semnificativă a stresului printre locuitori, dar şi riscul contractării unor maladii grave, spun mai mult de 600 de medici canadieni care au solicitat autorităţilor din regiunea Quebec (și au semnat și o petiție) să facă investiţiile necesare în acest sens. Într-o conferinţă de presă la Montreal, un specialist în sănătate publică a afirmat că suprafaţa optimă acoperită cu verdeaţă în oraşe este de 40 la sută, de peste două ori mai mare decât este în prezent în Canada, iar aceasta ar putea reduce cu până la 10 procente riscul maladiilor cardiovasculare.
Arborii urbani captează
În cadrul conferinței s-a mai afirmat că arborii plantaţi în localităţi vor diminua şi cazurile de boli respiratorii, astmul, autismul, diabetul, hipertensiunea arterială, obezitatea sau diferite tipuri de cancer. Un alt medic a spus că arborii urbani captează până la 24 la sută din poluanţii atmosferici, responsabili anual pentru 3.800 de decese în provincia Quebec. „Ecologizarea mediului scade cancerele, bolile de inimă și bolile pulmonare. Ar trebui să fie o măsură de bază pentru un scop pozitiv în sănătate”, a spus dr. Claudel Pétrin-Desrosiers, președintele Asociației Medicilor din Quebec. Medicii consideră că această inițiativă ecologică ar putea economisi 1 miliard de dolari anual sau chiar mai mult în sectorul sănătății.
Mai mult de 45 de parteneri, reprezentând universităţi şi oraşe din regiune, s-au alăturat iniţiativei medicilor, notează France Presse.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau