SUA – cea mai mare putere militară din lume – rămâne fără armament strategic. Criza care stă să explodeze la nivel mondial (WSJ)
Dimensiune font:
Armata americană rămâne fără unele tipuri de rachete de apărare aeriană din cauza crizei în curs din Orientul Mijlociu, relatează The Wall Street Journal, citând surse și opinii ale analiștilor militari.
După cum explică publicația, rachetele de apărare aeriană devin cea mai căutată muniție, deoarece Israelul și alți aliați ai SUA "se confruntă cu o amenințare tot mai mare din partea dronelor și rachetelor lansate de Iran și de milițiile susținute de Iran".
Ca exemplu, The Wall Street Journal citează rachete standard din clasa navă-aer. Acestea sunt unele dintre cele mai comune obuze pe care SUA le folosesc pentru a apăra Israelul de atacurile cu rachete iraniene, precum și navele din Marea Roșie de loviturile Houthi din Yemen.
De la atacul Hamas asupra Israelului în octombrie 2023, Statele Unite au folosit peste 100 de rachete standard
În ultimii ani, Statele Unite au crescut stocurile de rachete pentru sistemele de apărare aeriană, dar în doar o lună de la conflictul din Orientul Mijlociu, Washingtonul a lansat zeci de rachete, astfel încât unitățile de producție nu au timp să producă un număr atât de mare de produse, spun analiștii și oficialii din domeniul apărării.
În special, producătorul de rachete standard, RTX, poate produce câteva sute de rachete pe an, dar acestea vor fi transferate nu numai Pentagonului, ci și altor 14 aliați care achiziționează astfel de muniții.
"Statele Unite nu au stabilit o bază industrială de apărare concepută pentru un război de uzură pe scară largă atât în Europa, cât și în Orientul Mijlociu. Și ambele războaie sunt conflicte prelungite, care nu au făcut parte din planificarea apărării SUA", a declarat Elias Yousif, cercetător și director adjunct al programului de apărare convențională la Centrul Stimson din Washington.
Context
În septembrie, CNN, citând oficiali americani, a scris că, în ultimele luni, Statele Unite au redus volumul asistenței militare pentru Ucraina din cauza unei reduceri a propriilor stocuri. Potrivit oficialilor americani, administrația Joe Biden are șase miliarde de dolari pentru a înarma Ucraina, dar după doi ani de război la scară largă, Pentagonul nu are suficiente stocuri de arme.
Potrivit datelor citate de CNN, înainte de războiul din Ucraina, aproximativ 15 mii de obuze de artilerie de 155 de milimetri erau produse în Statele Unite în fiecare lună. Datorită deschiderii de noi fabrici și linii de producție, această cifră a crescut acum la 40 de mii de obuze pe lună. Cu toate acestea, Pentagonul și-a stabilit obiectivul de a crește producția la 100.000 de obuze, dar acest lucru va necesita mult mai mult timp, o nouă capacitate de producție, extinderea fabricilor și disponibilitatea Congresului de a aloca bani.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau