Țara care devine CEL MAI MARE laborator în aer liber pentru coronavirus. Noile variante, mai infecțioase și letale
Dimensiune font:
Noile variante ale coronavirusului considerate mai transmisibile și periculoase sunt un real pericol.
Noile variante ale coronavirusului considerate mai transmisibile și periculoase își continuă progresul de neoprit în Brazilia și sunt deja predominante în cel puțin un sfert din țară. Brazilia se confruntă cu cea mai gravă fază a pandemiei, înregistrând în medie peste 1.600 de decese zilnice.
Containere frigorifice pentru depozitarea cadavrelor, ambulanțe transformate în camere de spital improvizate, transfer de pacienți la mii de kilometri distanță... acestea sunt semnele unui iminent colaps sanitar în Brazilia.
În ultimele zile, numărul deceselor asociate cu Covid-19 nu a scăzut sub 1.600. Vineri au fost 1.800 de morți. Miercuri s-au pierdut 1.910 vieți, un record absolut în țară, potrivit Ministerului Sănătății.
OMS s-a concentrat și asupra acestei țări calificând situația drept „foarte gravă” și a solicitat ca măsurile de izolare să nu fie relaxate. Potrivit OMS, țara are un nivel mai ridicat de contagiune prin varianta P.1, care are o capacitate de transmisie mai mare.
Epuizarea unei părți a societății după un an de restricții, negarea președintelui Jair Bolsonaro privind existența coronavirusului și lipsa măsurilor la nivel național fac din Brazilia un imens „hambar” pentru apariția de noi variante, așa cum au subliniat diverși experți.
„Brazilia devine cel mai mare laborator în aer liber pentru coronavirus, acolo poate apărea un număr mare de mutații” și, ca urmare, „variante mai infecțioase și letale”, a avertizat renumitul om de știință brazilian Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke din Statele Unite State, în declarația sa către agenția Efe.
De la începutul crizei sănătății, Brazilia a acumulat peste 264.000 de decese și 10,9 milioane de infectări, deși se estimează că numărul real de infecții este de până la două sau trei ori mai mare.
Noile variante câștigă teren
În spatele acestui „tsunami” de infecții care a crescut constant din noiembrie există mai mulți factori, dar cel care îi îngrijorează cel mai mult oamenii de știință este circulația neînfrânată a variantelor SARS-CoV-2 cu mutații asociate cu o putere mai mare de infecție.
Pe de altă parte, există din ce în ce mai multe indicii că varianta braziliană este capabilă să se sustragă anticorpilor generați de o persoană care a depășit anterior Covid-19.
La această problemă s-a referit și Margareth Dalholm, pneumolog la Fiocruz, care a declarat la CNN că situația din Brazilia „a ajuns la cel mai grav moment” din cauza transmiterii noilor variante, P.1 și P.2, conform 20min.es.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau