Tatuajele decedatului pot fi conservate şi păstrate ca amintire. După îmbălsămare, se extrag chirurgical şi se menţin intacte
Dimensiune font:
Există numeroase feluri prin care comemorăm viața celor dragi, dispăruți dintre noi. Unii dintre noi păstrăm obiecte care aparțineau și ne aminteau de cei pierduți, alții avem fotografii de suflet care să ne mențină vie amintirea lor. Acum există o nou mod de-a îi ține pe cei dragi alături de noi – prin păstrarea tatuajelor lor.
ABC News susține că îmbălsămarea tatuajelor celor decedați devine, pe zi ce trece, un fenomen tot mai extins. Asociația Națională de Conservare a Artei pe Piele este o organizație specializată pe un lucru clar – se asigură că tatuajele unei persoane se pot păstra și după moarte.
„Misiunea noastră este de a păstra povestea oamenilor. Încercăm să asigurăm că spiritul și menirea celor dragi pot trăi generații de-a rândul”, susține Save My Ink Forever (n.r. Păstrează-mi tatuajul pentru totdeauna), partenerii Asociației Naționale de Conservare a Artei pe Piele.
ntregul proces durează trei luni. În primul rând, familia decedatului trebuie să ceară ca tatuajele să fie scoase chirurgical de pe individ, ne explică BBC. Cei rămași în viață trebuie să completeze un formular online de pe site-ul oficial Save My Ink Forever, în care să ceară îmbălsămarea tatuajelor.
Odată ajunse la sediu, tatuajele sunt tratate cu chimicale și enzime care au capacitatea de-a conserva desenele respective pe piele, informează Australian Broadcasting Company News. Pe măsură ce trece timpul, pielea nu se va descompune după ce este tratată chimic cu substanțele respective. Poate apoi fi expusă într-un recipient transparent, pentru a putea fi privită de membrii familiei decedatului, sau menținută oriunde doresc aceștia.
„Nimeni n-ar distruge un Picasso sau orice formă de artă în care cineva a investit și care era pe placul acelei persoane. Tatuajul este, de asemenea, o formă de artă cu o povestea unică, doar că suprafața pe care se află este diferită față de un tablou, de pildă”, a declarat Charles Hamm, fondatorul Asociației Naționale de Conservare a Artei pe Piele, celor de la Independent.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau