Ungaria trimite o undă de şoc! Viktor Orban a făcut anunțul. Informația momentului în Europa
Dimensiune font:
Undă de șoc în Europa! Prim-ministrul ungar a venit cu o veste extrem de proastă pentru Europa. Viktor Orban spune că aceasta plutește în derivă înspre războiul din Ucraina.
Prim-ministrul Ungariei a declarat că războiul ruso-ucrainean ar putea dura ani de zile. Amintim că Viktor Orban s-a văzut cu președintele rus Vladimir Putin cu trei săptămâni înainte ca acesta să pornească ofensiva din Ucraina.
Într-un discurs de tip starea națiunii, prim-ministrul de la Budapesta spune că Europa plutește în derivă înspre război. Viktor Orban spune că Europa a început cu trimiterea de căști și că acum a ajuns la trimiterea de tancuri, subliniind că nu mai este mult până când va fi vorba despre trimiterea de trupe de menținere a păcii.
”Europa pluteşte în derivă înspre război chiar în aceste minute, face un act periculos de echilibristică. De fapt, de fapt, ei sunt deja indirect în război cu Rusia.
A început cu căştile, acum suntem la trimiterea de tancuri, avioanele de luptă sunt pe ordinea de zi, iar în curând vom auzi despre aşa-numitele trupe de menţinere a păcii”, spune șeful Guvernului de la Budapesta.
Ungaria nu va trimite arme Ucrainei
Premierul Viktor Orban spune că este vital pentru Ungaria să fie membră a NATO, dar spune că țara sa nu va livra arme Ucrainei și nici nu va întrerupe relațiile economice cu Moscova, transmite Reuters.
Încă o dată, Viktor Orban a criticat sancțiunile impuse Federației Ruse, spunând că ele au afectat economia țării sale.
Țara vecină României nu are ieșire la mare și este dependentă complet de importurile de gaze naturale și țiței din Rusia.
Ungaria, interesată să aibă o țară tampon până la granița cu Rusia
Șeful Guvernului de la Budapesta a mai spus că înțelege poziția Poloniei și a statelor baltice cu privire la război, în timp ce Ungaria este și ea interesată să aibă un stat-tampon până la graniţa cu Rusia.
Totuși, el spune că acest conflict armat ar fi putut evolua altfel dacă Rusiei i s-ar fi dat asigurări că Ucraina nu va fi membră a NATO.
”În urmă cu un an, Occidentul a decis altfel. Când Rusia a lansat un atac, Occidentul nu a izolat conflictul, ci l-a ridicat la nivel european. Ar fi putut să-l trateze ca pe un război regional local sau ca pe un conflict militar între două naţiuni slave, aşa cum a sugerat Ungaria.
Ceea ce s-a întâmplat este un alt argument împotriva super-statului de la Bruxelles şi în favoarea unor state naţionale puternice”, spune el.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau