Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

AIA-blog-machine-vision-autonomous-vehicles

Dimensiune font:

| 27-09-2022 10:18

Start-up-urile de vehicule autonome (AV) au strâns zeci de miliarde de dolari pe baza promisiunilor de a dezvolta mașini cu adevărat autonome, dar directorii din industrie și experții spun că ar putea fi necesari permanent supraveghetori umani la distanță pentru a-i ajuta pe șoferii-roboți aflați în dificultate, mai ales atunci când se confruntă cu cazuri extreme, se arată într-o analiză Reuters.

 

„Ei bine, întrebarea mea ar fi «De ce?», a spus Kyle Vogt, CEO al Cruise, o unitate a General Motors, când a fost întrebat dacă ar putea anticipa un moment în care supraveghetorii umani la distanță ar trebui să fie îndepărtați din operațiuni.

 

„Pot oferi clienților mei liniște sufletească știind că există întotdeauna un om care să ajute dacă este nevoie”, a spus Vogt. „Nu știu de ce aș vrea vreodată să scap de asta”.

 

Este pentru prima dată când Cruise recunoaște nevoia pe termen lung de operatori umani la distanță.

 

La fel ca și controlorii de trafic aerian, astfel de supraveghetori umani s-ar putea afla la mii de kilometri depărtare monitorizând fluxurile video de la mai multe AV-uri, uneori cu un volan, gata să intervină pentru ca șoferii-roboți blocați să se poată mișca din nou - AV-urile se opresc invariabil când își dau seama că nu se mai pot descurca!

 

Waymo de la Alphabet și Argo, care sunt susținute de Ford Motor și Volkswagen Group, au refuzat să comenteze atunci când li s-a pus aceeași întrebare.

 

GM a revăzut și actualizat în această lună software-ul pentru „80 Cruise auto-conducere vehicule” după ce un accident în iunie în San Francisco s-a soldat cu două persoane rănite. Autoritățile de reglementare a siguranței din SUA au declarat că software-ul reclamat ar putea „prezice incorect” direcția unui vehicul din sens opus, iar Cruise a spus că scenariul neobișnuit nu se va mai repeta după actualizare.

 

Pentru unii, ideea că supraveghetorii umani sunt aici ca să și rămână mereu aici, pe fază, ridică mai multe îndoieli cu privire la tehnologie.

 

Vehiculele cu adevărat autonome sunt cu mult în urma calendarelor optimiste de lansare prezise în urmă cu doar câțiva ani.

 

În 2018, GM a cerut aprobarea guvernului american pentru o mașină complet autonomă, fără volan, frână sau pedală de accelerație care să intre în flota sa comercială de ride-sharing în 2019. Acest vehicul, Cruise Origin, nu este programat acum să înceapă producția până în primăvara anului 2023, a spus Vogt.

 

În 2019, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a promis un milion de robo-taxi „anul viitor cu siguranță” - deși oferta companiei sale „Full Self Driving” a fost criticată pentru că mașinile sale nu sunt capabile să se conducă singure fără un om la volan și gata să preia controlul manual în caz de urgență.

 

Într-un interviu din iunie pe YouTube, Musk a spus că dezvoltarea de mașini autonome este „mult mai dificilă decât credeam inițial”. Dar când i s-a cerut un termen, el a spus că Tesla ar putea face „anul acesta”. Tesla nu a răspuns unei solicitări de comentarii pentru această poveste.

 

Promisiunea nelivrată a autonomiei adevărate a ridicat miza pentru industria AV.

 

„Dacă aceste companii nu reușesc în următorii doi ani, ele nu vor mai exista”, a pronosticat Mike Wagner, CEO al Edge Case Research, care ajută companiile AV să evalueze, să gestioneze și să asigure riscul.

 

Telecomandă umană!

 

Multe start-up-uri AV folosesc astăzi oamenii ca supraveghetori de la distanță, alături de șoferii de siguranță care stau la volan.

 

Acești oameni de la distanță reprezintă o cheltuială suplimentară, dar ajută mașinile care se conduc singure să se ocupe de cazurile extreme. Acestea ar putea include o închidere de benzi în timpul construcției drumurilor sau un comportament haotic, imprevizibil din partea pietonilor sau a șoferilor umani.

 

Când un șofer-robot întâlnește un caz extrem „ridică mâinile și spune: «Nu știu ce se întâmplă»”, a declarat Koosha Kaveh, CEO Imperium Drive, care... Click AICI pentru continuarea materialului! 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Se schimbă regulile la susținerea examenului auto în România!
20/11/2024 11:57

 Se schimbă regulile la sustinerea examenului auto in Romania! Este binecunoscut faptul că toti cei care au făcut cursuri la scolile auto vor avea un timp limitat pentru sustinerea probei teoretice si a ...

VIDEO Primele imagini de pe cea mai așteptată autostradă a României: Se inaugurează un traseu esențial
18/11/2024 18:44

  Distribuie: Ascultă articol     00:00 / 02:34   Circulaţia pe Loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Moldovei A7 partea di ...

RAR: Tot ce trebuie să știți despre anvelopele de iarnă
15/11/2024 08:32

Primele ninsori aduc si primele intrebări despre ce pneuri trebuie montate pe autovehicule in sezonul rece, despre marcajele de pe anvelope sau despre data de la care acestea devin obligatorii. Vă intelegem n ...

Ce trebuie să știi despre mașina pe benzină și cea pe motorină iarna
12/11/2024 09:58

 Odată cu venirea sezonului rece tot mai multi soferi se intreabă cum trebuie să pornesti corect masina iarna. Putini conducători auto din Romania sunt constienti de faptul că, in sezonul rece, este e ...

Conducerea auto sub influența substanțelor psihoactive: Înalta Curte decide dacă trebuie introdus un prag de concentratie
11/11/2024 14:02

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să decidă luni, 11 noiembrie, dacă introduce un prag de la care conducerea sub influenţa drogurilor intră sub incidenţă penală, sim ...

Când se montează, de fapt, cauciucurile de iarnă. Cum pot evita șoferii amenzile usturătoare
11/11/2024 00:20

In Romania, legislatia referitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu stabileste o dată fixă pentru schimbarea anvelopelor de vară. In schimb, normele rutiere impun ca soferii să fie echipati cu anvelop ...

Scandal neașteptat la Formula 1: Piloții protestează contra interdicției de a înjura la conferinţele de presă
08/11/2024 11:35

  Piloţii de Formula 1 s-au declarat impotriva măsurilor impuse pentru a-i impiedica să profereze injurături in timpul conferinţelor de presă, conform unui comunicat publicat pe Instagram, ...

Șoferii vor scăpa de amendă dacă plătesc rovinieta în decurs de 24 de ore. Legea a fost promulgată de șeful statului
05/11/2024 18:57

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea potrivit căreia utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea să plătească rovinieta şi in termen de cel mult 24 de ore de la data de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei