Cum poti sa SCAPI de plata TIMBRULUI DE MEDIU
Dimensiune font:
Divorţul, moştenirea sau donaţia vă scapă de timbrul de mediu. Legea îi scuteşte de la plata taxei de mediu pe cei care obţin un autoturism prin partaj, pe cei care îl moştenesc sau îl primesc prin donaţii. Potrivit legii, noul timbru de mediu intră în vigoare pe 15 martie 2013. De asemenea, sunt scutite de la plata timbrului de mediu autovehiculele Euro 6, maşinile electrice şi cele hibrid.
Zicala "nu are noroc în dragoste, dar are noroc la bani" este valabilă în cazul celor care obţin un autoturism în urma unui divorţ, respectiv partaj, potrivit România TV. Cei care sunt în această situaţie vor economisi bani frumoşi, în unele cazuri câteva mii de lei, prin scutirea de la plata timbrului auto.
De asemenea, sunt scutiţi de plata timbrului de mediu aceia care moştenesc maşinile şi cei care care primesc ca donaţie maşina din partea cuiva cu suflet mare.
Scutite de la plata timbrului de mediu sunt şi persoanele care cumpără maşini cu motor Euro 6, cu motor hibrid sau electric. De asemenea, legea prevede ca timbrul de mediu să nu aplice în cazul maşinilor de epocă.
Pentru toate celelalte cazuri, timbrul de mediu intră în vigoare de la 15 martie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
mihai
Mar 15, 2013
deci "donatia" nu este valabila in cazul persoanelor fizice...cititi cu atentie legea...
mihai
Mar 15, 2013
timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt: a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor art. 3 pct. 50 din ordonanţa guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere; b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică; c) confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare; d) destinate competiţiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare; e) dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii; f) dobândite prin partaj.
Adauga comentariul tau