Noi reguli pentru proprietarii de terenuri din România! Cetățenii care nu vor mai primi subvenții de la stat

000000   05500

Dimensiune font:

| 30-11-2024 13:55

 Noi reguli pentru proprietarii de terenuri din România! Cetățenii care nu vor mai primi subvenții de la stat

Vor intra în vigoare noi reguli pentru proprietarii de terenuri din România! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale propune modificări importante privind eligibilitatea terenurilor agricole pentru subvențiile APIA, vizând terenurile cu construcții energetice. Iată în ce condiții cetățenii care au terenuri care nu vor mai primi subvenții de la stat.


Noi reguli pentru proprietarii de terenuri din România!

Fermierii care beneficiază de subvenții prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar putea pierde plățile pentru anumite terenuri. Noile prevederi detaliază că terenurile ocupate cu construcții aferente infrastructurii pentru energie regenerabilă nu vor mai fi eligibile.
Suprafețele declarate trebuie să fie incluse în limitele blocurilor fizice actualizate de APIA.
Terenurile piscicole sunt excluse, cu excepția celor redate circuitului agricol conform legii.
Suprafețele utilizate pentru protecția infrastructurii hidrotehnice sau a îmbunătățirilor funciare sunt de asemenea excluse.


Terenurile care nu vor mai primi subvenții de la stat
Terenurile excluse de la subvențiile APIA sunt:

Suprafețele agricole unde nu s-a desfășurat activitatea agricolă minimă, conform constatărilor din controalele administrative sau cele la fața locului, inclusiv pentru actualizarea blocurilor fizice.
Suprafețele din rezervațiile științifice, zonele de protecție strictă din parcurile naționale, parcurile naturale, rezervațiile biosferei și amenajările peisagistice.
Suprafețele amenajate ca terenuri permanente de sport.
Suprafețele aferente aeroporturilor, culoarelor de siguranță, aerodromurilor și/sau heliporturilor.
Suprafețele aferente zonelor sportive sau de agrement (parcuri, pârtii de schi) care au fost scoase din circuitul agricol.
Suprafețele utilizate de unitățile militare.
Suprafețele de teren aferente lucrărilor de consolidare, protecție și apărare, precum și terenurile infrastructurii autostrăzilor și drumurilor naționale din domeniul public al statului.
Suprafețele de teren din zonele de protecție ale lucrărilor de amenajare sau consolidare a albiilor minore, canalelor și derivațiilor hidrotehnice, precum și alte construcții hidrotehnice, lucrări de apărare împotriva inundațiilor, construcții hidrometrice și instalații pentru monitorizarea calității apelor.
Suprafețele de teren care constituie zone de protecție adiacente infrastructurii de îmbunătățiri funciare, prevăzute în Ordinul nr. 227/2006 privind amplasarea și dimensiunile zonelor de protecție.
Suprafețele de teren declarate ca fiind pârloagă pe același amplasament timp de mai mult de patru ani consecutivi.
Suprafețele declarate în afara limitelor blocului fizic, cu excepția cazurilor unde fermierul semnalează necesitatea actualizării limitelor, iar APIA confirmă observațiile pe baza imaginilor ortofoto sau a verificărilor la fața locului.
Suprafețele cu amenajări piscicole, conform registrului agricol, cu excepția celor reintroduse în circuitul agricol conform art. 93 alin. (8)-(10) din Legea fondului funciar nr. 18/1991.
Suprafețele de teren ocupate de construcțiile aferente infrastructurii necesare pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile.
Suprafețele de teren agricol utilizate conform Legii fondului funciar nr. 18/1991 și Ordonanței de Urgență nr. 34/2013, pe care se află obiective pentru producerea de energie regenerabilă, dacă infrastructura acestora depășește 10% din suprafața parcelei.
Un nou proiect de lege aflat în dezbatere îi vizează și pe cei care dețin terenuri și le dau în arendă. Prin noua lege propusă, se dorește încheierea pentru minim 7 ani a unui contract de arendă, care se aplică și în cazul în care terenul este vândut, cât și pentru moștenitori, în caz de deces al proprietarului. Contractul de arendă poate înceta înainte de termenul minim de 7 ani, doar în cazul în care arendașul nu achită suma pe care o datorează în baza contractului sau dacă se află în faliment. Proiectul specifică și faptul că subarendarea, adică arendarea făcută de arendaș, este interzisă, cu excepția schimburilor între arendași.


Cert este că proprietarii anumitor categorii de terenuri nu vor mai primi subvenții de la stat. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:46

Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
Ce investiții îți vor aduce profit în acest an
17/01/2025 14:05

* cel mai mare fond de investitii din lume, BlackRock, consideră că investitiile in sănătate, inteligentă artificială si tranzitia către energie regenerabilă sunt oportunităti strategice Investitiile ...

Topul amenințărilor din 2025, stabilit de cele mai puternice companii din lume
17/01/2025 13:57

Conflictul armat intre state este identificat drept cel mai mare risc imediat pentru 2025, fiind mentionat de aproape un sfert dintre respondenti, reflectand tensiunile geopolitice crescute si fragmentarea glob ...

„Vreau să retrag banii de la pensia privată”! Află cum pot fi retrași și ce trebuie să faci dacă ești refuzat
17/01/2025 13:05

Multe persoane care isi spun „vreau să retrag banii de la pensia privată” trebuie să stie cateva lucruri inainte de a face acest lucru. În Romania există patru sisteme de pensii: pensia de ...

„E bine să plătesc mai repede creditul de la bancă?” Sfatul neașteptat dat de un cunoscut bancher
17/01/2025 11:53

Un cunoscut economist răspunde la una dintre cele mai apăsătoare intrebări pentru cei care au credite la bancă. Tinand cont de situatia actuala a economiei si de perspective, economistul Radu Georgescu, fo ...

AGROCOMPLEX LUNCA PAȘCANI SA derulează, din 20.12.2024, proiectul „Înființare capacitate nouă de producere a energiei regenerabile pentru autoconsumul AGROCOMPLEX LUNCA PAȘCANI SA”
17/01/2025 09:27

 Data: 17.01.2025 COMUNICAT DE PRESĂ AGROCOMPLEX LUNCA PASCANI SA cu sediul in str. GĂRII, nr. 40, municipiul MUNICIPIUL PASCANI, jud. IASI, cod postal 705200, derulează, incepand cu data de 20.12.202 ...

Investiții pentru digitalizarea companiei SCAN EXPERT SRL
17/01/2025 09:00

 Investitii pentru digitalizarea companiei SCAN EXPERT SRL

COMUNICAT DE PRESĂ   Comuna Victoria, județul Iași, demarează proiectul ,,Înființare parc fotovoltaic în comuna Victoria, județul Iași
17/01/2025 09:00

 COMUNICAT DE PRESĂ. Comuna Victoria, judetul Iasi, demarează proiectul ,,Înfiintare parc fotovoltaic in comuna Victoria, judetul Iasi"  

Kelemen Hunor: Trebuie să vedem dacă România are nevoie de 1,3 milioane de funcţionari. Aparatul bugetar este supradimensionat. Aşa ceva nu se poate menţine
16/01/2025 17:04

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că aparatul bugetar este supradimensionat, fiind nevoie de o analiză pentru a se vedea in ce măsură Romania are nevoie de 1,3 milioane de funcţionari, precizand ...

Un nou program Rabla a fost anunțat. Câți bani vor primi românii
16/01/2025 13:52

 După programul Rabla la masini, pentru casarea autovehiculelor vechi, si cel pentru inlocuirea electrocasnicelor uzate, Ministerul Mediului anuntă lansarea unui nou program care urmează aceleasi princi ...

Firmele din România pot aduce 100.000 noi lucrători străini în 2025, a decis Guvernul
16/01/2025 12:45

 Guvernul aprobă un contingent de 100.000 de noi lucrători străini in Romania, in 2025, a anuntat joi premierul Marcel Ciolacu. Potrivit acestuia, Guvernul răspunde unei solicitări venite di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei