FOTO Centura de doar 3 km la care se lucrează de 10 ani: Ultimele pregătiri înainte de inaugurare
Dimensiune font:
Din 2011 Compania de drumuri se chinuie să facă un drum de doar 3 kilometri cu câte 2 benzi pe sens. Nu e undeva la munte sau într-o zonă greu accesibilă, ci e în plină câmpie, la doar câțiva kilometri de București. După ani la rândul de întârzieri și tergiversări, abia anul acesta proiectul a fost repus pe roate și un nou constructor a intrat în șantier. Acum se fac ultimele pregătiri, se montează marcaje, parapete și panouri, iar deschiderea traficului ar trebui să vină în următoarele săptămâni.
Pe șantierul Centurii Mihăilești de pe DN6 lângă București se lucrează în prezent la montarea ultimelor elemente și la trasarea marcajelor, informează secretarul de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu.
„Se montează panourile fonoabsorbante în zonele locuite. Se amplasează parapetul median și se montează sistemul antiorbire. În perioada următoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală. Așa cum am discutat cu antreprenorul la întâlnirile anterioare, și această lucrare va fi finalizată înainte de termen, cu aproape 3 luni mai devreme”, a informat Scrioșteanu care a publicat și niște poze de la ultimele lucrări.
Din decembrie 2020 proiectul are un nou constructor (Viarom Construct), după ce proiectul a mai avut în trecut două contracte semnate și, ulterior, reziliate.
Noul contract a fost semnat pe circa 37 milioane de lei și cu un termen de execuție de 12 luni, de la ordinul de începere a lucrărilor, ordin venit în februarie 2021.
Lucrările au demarat în forță în primăvară.
La momentul plecării sale, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă trecea în revistă și proiectul centurii Mihăilești în dreptul celor care ar urma să fie gata anul acesta.
HARTĂ - Pe unde trece Centura Mihăilești
Proiect de 3,2 km demarat din 2011, cu două contracte semnate și reziliate până acum...
În 2011 CNADNR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras pentru drumul de 3,18 km cu două benzi pe sens și cu separator de trafic. Numai că șantierul nu a demarat deloc, iar spaniolii au abandonat în doar câteva luni proiectul.
Ulterior, abia în 2016 Compania de Drumuri a reușit să contracteze lucrarea cu alți spanioli - Copisa Constructora Pirenaica SA.
Nici această dată nu a fost cu noroc, iar lucrarea care trebuia să dureze un an s-a împotmolit, iar spaniolii au reușit în 2 ani să execute doar un sfert din ce aveau de facut.
„Proiectul s-a înțepenit în birocrație (relocări de utilități, exproprieri, canale evacuare ape pluviale) și mobilizarea slaba a constructorului, care au generat dispute surde între CNAIR și antreprenor (lucrări necertificate și neplătite, pasarea responsabilității, acuzații reciproce)", susținea Asociatia Pro Infrastructura la un moment dat.
În 2019 Ministerul Transporturilor a rupt contractul și a relansat licitația de execuție în 2020.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau