Primul șantier pe Autostrada Moldovei : CNAIR a dat ordinul pentru startul lucrărilor pe lotul 2 începând din 11 august
Dimensiune font:
Asocierea româno-bulgară CONI-TRACE poate începe lucrările pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Ploiești-Buzău din 11 august, conform ordinului pentru intrarea în șantier pe care Compania de Drumuri l-a emis marți. Lotul Mizil -Pietroasele, adică secțiunea de mijloc a autostrăzii Ploiești-Buzău are o lungime de 28 de kilometri, o durată de execuție de 20 de luni și cuprinde 20 de poduri și pasaje. Va fi al doilea proiect de autostradă cu finanțare prin PNRR după secțiunea Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului unde lucrează UMB. Autostrada Moldovei A 7 Ploiești-Pașcani are în total 13 loturi pe care ministrul Sorin Grindeanu le vrea semnate până la sfârșitul anului, misiune imposibilă după cum Economedia a arătat aici.
Valoarea contractului semnat pe 7 iunie este de 1,2 miliarde lei, finanțare din PNRR. Asocierea româno-bulgară este la primul contract pentru o autostradă în România, a transmis ministrul Grindeanu :
,,A fost emis Ordinul de Începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai A7 (secțiunea din Muntenia)!
Lotul 2 (Mizil -Pietroasele) al secțiunii de Autostradă Ploiești-Buzău va intra în execuție în mai puțin de o lună (11 august 2022). Asocierea româno-bulgară SC CONI SRL-TRACE GROUP HOLD are la dispoziție 20 de luni și peste 1,24 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri.
Lotul Mizil-Pietroasele este primul din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldova) care vor fi construite între Ploiești și Pașcani (320 km) prin finanțare asigurată din PNRR.”
Autostrada A7 Ploiești – Pașcani a fost inclusă în PNRR după ce fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a insistat pe lângă oficialii Comisiei Europene explicând că DN 2 București – Bacău – Suceava este cea mai periculoasă șosea din țară, iar pentru a răspunde cerințelor de mediu (componenta verde) șoseaua de mare viteză va avea stații de încărcare pentru mașini electrice și perdele forestiere. (36 stații de încărcare/184 prize și peste 500 ha perdele forestiere).
Constructorul CONI, la primul contract pentru o autostradă
Liderul Asocierii, constructorul CONI, este la primul contract pentru o autostradă în România. CONI SRL este o firmă înregistrată în Prahova „abonată“ la contracte de lucrări publice cu autoritățile locale, mai ales în mandatul baronului Mircea Cosma. Pagina oficială a companiei menționează în portofoliu doar lucrări minore de modernizări, reparații și întreținere de străzi, nicidecum un proiect de anvergura unui lot de autostradă de 28,3 km și 20 de poduri și pasaje. Constructorul din Bulgaria a construit Autostrada Tracia și Autostrada Hemus
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau