Reguli noi pentru siguranța șoferilor. Când va intra în vigoare legea
Dimensiune font:
Reguli noi pentru siguranța șoferilor. În SUA a fost finalizată o nouă normă care va face obligatorii sistemele automate de frânare de urgență (AEB) la mașini, inclusiv cele care detectează pietonii. Iată când va intra în vigoare legea.
Reguli noi pentru siguranța șoferilor
Tehnologia de frânare de urgență automată utilizează senzori pentru a detecta momentul în care un vehicul este aproape de a se ciocni cu un alt vehicul sau cu un pieton din față. Un sistem va acționa automat frânele dacă șoferul nu a făcut-o deja.
Noul standard prevede că toate mașinile trebuie să fie capabile să oprească și să evite contactul cu un vehicul din față până la 100 km/h și că sistemele trebuie să fie capabile să detecteze pietonii atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. În plus, sistemul trebuie să acționeze automat frânele până la 145 de kilometri pe oră atunci când este iminentă o coliziune cu un vehicul din față și până la 70 de kilometri pe oră atunci când este detectat un pieton. Norma finală se aplică aproape tuturor vehiculelor ușoare din SUA cu o greutate mai mică de 4,5 tone.
„De fapt, această tehnologie este acum atât de avansată încât solicităm ca aceste sisteme să fie și mai eficiente la viteze mai mari și să detecteze pietonii. Majoritatea vehiculelor noi sunt deja echipate cu AEB și ne așteptăm ca multe mașini și camionete ușoare să poată respecta acest standard înainte de termenul limită, ceea ce înseamnă că și mai multe vieți vor fi salvate datorită acestei tehnologii.”, a mai spus acesta.
Când va fi adoptată noua lege pentru posesorii auto
Se anunță noi norme de siguranță pentru toate vehiculele ușoare din Statele Unite. Acestea au ca scop reducerea accidentelor, inclusiv a celor care includ pietoni. Astfel, începând din septembrie 2029, producătorii de vehicule trebuie să facă din această tehnologie un standard și nu un lux, pe toate autoturismele și camioanele ușoare din Statele Unite.
Se așteaptă ca regulamentul privind siguranța să soluționeze numărul tot mai mare de decese din SUA prin reducerea semnificativă a accidentelor, inclusiv a celor în care sunt implicați pietoni, salvând vieți și reducând semnificativ rănile sau daunele materiale și costurile asociate acestor accidente rutiere.
O normă separată care ar impune ca vehiculele grele, inclusiv remorcile de tractoare, să aibă sistem de frânare de urgență a fost propusă de NHTSA și de Administrația Federală pentru Siguranța Transportatorilor Auto și este în curs de finalizare.
UE vine cu legi mai dure și pentru șoferii, reguli valabile și pentru România. Parlamentul European discută o serie de măsuri mai aspre pentru șoferii care încalcă legea. Dacă permisul este suspendat într-o țară europeană, posesorul nu va mai putea conduce în nicio altă țară UE. Noua legislație ar putea fi adoptată chiar din 2025.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau