„Pasajul Olteniței, gata în două săptămâni”, scrie Asociația Pro Infrastructura despre primul obiectiv rutier important care va fi inaugurat în 2023.
- „Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 Mai!
- Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbașu). Totuși, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa și de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie.
- Împreună, cele două girații suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură.”, potrivit asociației.
„După ce va fi gata și Autostrada A0 între DN6 și DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulți ani de chin, înjurături și accidente”, apreciază Pro Infrastructura.
Giratoriu suspendat DNCB-Șos. Olteniței + lărgire la 4 benzi a centurii
Lungime: giratoriul + 3,7 km lărgire la 4 benzi
Cost: 35,5 mil euro
Constructor: ITINERA SPA
Contract semnat: iulie 2019 (licitație începută în mai 2017)
Termen de finalizare: 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor
Lucrări începute în: august 2020
Finalizare posibilă (n.r.): Q2 2023
Stadiu la zi: 78%
De ce se construiesc pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei
În prezent sunt gândite patru pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești a fost deja deschis, pasajele Berceni și Oltenița sunt în lucru, iar la Cernica lucrările au fost reziliate cu constructorul italian care nu a reușit să se mobilizeze în șantier timp de doi ani.
Soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura Capitalei pentru că Centura Capitalei este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.
Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.
FOTO: Planul pasajului de la intersecția DNCB cu Șoseaua Olteniței care supratraversează centura printr-un giratoriu alungit și suspendat.
Adauga comentariul tau