Primăria Botoșani, găurită masiv în buget de o firmă de dezinsecție
Dimensiune font:
Scandalul dezinfecției din municipiul Botoșani din perioada stării de urgență din primăvara lui 2020, imediat după declanșarea pandemiei de Covid-19, a luat o nouă turnură. Pentru că Primăria a refuzat să plătească facturile, cele două societăți care au stropit scările de bloc cu biocid au dat în judecată municipalitatea și au câștigat procesul, scrie PressHub. Prin urmare, Primăria va trebui să achite suma facturată, adică 211.882,50 lei, plus penalitățile până la plata integrală a sumelor care s-au adunat timp de aproape doi ani și jumătate, dar și cheltuielile de judecată.
Sentința definitivă a fost pronunțată pe 22 septembrie, după ce Curtea de Apel Suceava a respins recursul municipalității ca inadmisibil.
Dezinfecţie cu firme subcontractante
În fapt, pe 12 aprilie 2020, în urma unei proceduri de achiziție publică, între Primăria Botoșani, în calitate de autoritate contractantă, și societatea Selenit SRL – Satu Nou, jud. Bihor, în calitate de prestator, a fost încheiat un contract de servicii pentru dezinfecția scărilor de bloc din municipiu, conform Ordonanței Militare nr. 4/2020. Doar că fix în aceeași zi firma bihoreană a încheiat acorduri de subcontractare cu alte două societăți – Umar SRL Cândești și Clean Force Tehnology Albești, acorduri care au fost înregistrate la Primărie.
Lucrările de dezinfecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19 au început în dimineața de 15 aprilie 2020, în baza Ordinului de începere emis de Primăria Municipiului Botoșani, substanța folosită pentru dezinfecție urmând să fie VIROCID, produs Biocid avizat de Ministerul Sănătății, ce se regăsea atașat în Registrul Național al Produselor Biocide (Ianuarie 2020)-grupa Tip Produs 2 (dezinfectanți pentru suprafețe).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau