Șnițel din parizer. Rețeta comunistă
Dimensiune font:
Reţeta e simplă. Dar gustul... gustul te întoarce în timp, poate chiar în copilărie. Pus într-o chiflă caldă, cu puţin muştar, poţi avea parte de o gustare inedită! Așa este șnițelul din parizer.
INGREDIENTE
4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru)
2 ouă bătute
50 g făină (preferabil granulaţie 550)
50 g pesmet
ulei, pentru prăjit
sare
Mod de Preparare
Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant. Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adaugi un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte.
Serveşti imediat, alături de piure de cartofi şi castraveciori muraţi sau... după preferinţe. Nici lângă nişte cartofi prăjiţi nu i-ar sta rău!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau