Alain Delon de România: 5 căsătorii, de două ori cu aceeași femeie. A fost loz în plic. Moare uitat
Dimensiune font:
Geo Costiniu ar fi împlinit vârsta de 74 de ani. A fost considerat unul dintre cei mai frumoși actori, cu o viață sentimentală extrem de trepidantă, fiind de mai multe ori căsătorit. Moare la numai 63 de ani.
Geo Costiniu a fost un idol al tinerilor în anii '70. El s-a născut la 23 aprilie 1950.
Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC), în 1973, şi-a construit cariera actoricească fie pe scena Teatrului Giuleşti/Odeon (din 1974), fie în cinematografie sau televiziune, unde s-a impus, prin jocul său, ca o figură aparte în galeria actorilor de film de la noi.
Un copil minune
La vârsta de 8 ani debuta în televiziune, fiind considerat unul dintre copiii "minune", iar câţiva ani mai târziu, la 14-15 ani, juca la Casa Studenţilor din Bucureşti, unde evolua pe lângă studenţii la Teatru, notează www.cinemagia.ro. În 1973 devine absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secţia Actorie, între 1973 şi 1974 joacă pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, iar din 1974 este actor la Teatrul Odeon.
„Cum am ajuns actor când tata voia să mă facă arhitect şi mama doctor? Simplu, am fost remarcat pe când aveam 8 ani la o serbare şcolară şi dus, pur şi simplu pe sus, la televiziune, la o emisiune-concurs de ghicitori. Astfel că prima replică serioasă din viaţa mea a fost Are două roţi şi-o şa/Ghici ghicitoarea mea, iar prima parteneră de şcenă, regretata Vasilica Tastaman, cea care trebuia să nimerească, sau nu, răspunsurile la şarade. De atunci, când cineva avea nevoie de un copil în spectacol, hopa Costiniu! Astfel am fost pe scenă – căci de jucat nu pot să spun – cu maeştrii Carboreanu şi Ciubotaraşu la 10 ani...”
După absolvirea facultății, unde i-a avut că profesori pe Dem Rădulescu și Octavian Cotescu, după ce debutase pe scena Teatrului Bulandra, pe când era student în anul IV, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei este repartizat la Teatrul National Iași (1973 – 1974 ) unde sub bagheta regizoarei Catalina Buzoianu joaca în “Poveste de iarna“ - W. Shakespeare și în “ Istoria Hieroglifica “ și își confirma talentul și pasiunea pentru scena.
Din 1974 este actor la Teatrul Giulești/azi Odeon pe care-l considera teatrul sau de suflet și pe scena căruia a interpretat numeroase roluri în piese celebre că Felix în "Pălăria Florentina"/E Labiche, vagabondul în "Omul care a văzut moartea" de Victor Eftimiu, Rudi din "Patima roșie" de M. Sorbu... și în nebunul din "Marchizul de Sade " de Doug Wright în regia Beatricei Rancea.
Din filmografia sa amintim: "Paraşutiştii" (1972), "Septembrie" (1977), "Ciocolată cu alune" (1978), "Ora zero" (1979), "Un oaspete la cină" (1986), "Nişte băieţi grozavi" (1987), "De ce are vulpea coadă?" (1988), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "Patul conjugal" (1992), "Neînvinsă-i dragostea" (1993).
Viață plină de iubire
Geo Costiniu s-a iubit cu Margareta Pogonat, care era cu 18 ani mai mare decât el. "Am fost ca două steluţe care, încet-încet, s-au îndepărtat... până când nu s-au mai văzut...", a povestit actorul la un moment dat.
„Am avut cinci neveste, pe toate le-am iubit. De fiecare dată am crezut că mi-am găsit iubirea vieţii mele... Se poate că spune că m-am căsătorit cu fiecare femeie de care m-am îndrăgostit. E adevărat că unele au scăpat şi necăsătorite”, spunea actorul.
„E un fel de loz în plic! Poate să fie câştigător şi să rămâi cu prima. Poate să fie necâştigător şi atunci mai tragi o dată şi încă o dată şi încă…Cred că este suficient. Nu intru în concurenţă cu nimeni. Liz Taylor mă bate de mă zvântă în materie de căsătorii. A avut opt sau şapte. Şi eu am avut un repetir cu una dintre neveste. Am divorţat şi se pare că ne-am înţeles mai bine aşa… până am făcut greşeala să ne recăsătorim”, mai spunea actorul,
A decedat singur
Ultima parte a vieții și-a petrecut-o departe de scenă pentru că boala l-a răpus mult prea devreme. Artistului i s-a pus diagnosticul de adenocarcinom hepatic pe fond de ciroză hepatică. Geo Costiniu a fost mult timp internat, luptându-se cu boala, dar din păcate artistul a pierdut lupta cu viața
Cu 2 ani înainte de a muri , în 2011, își mai dorea de la viață declara:
"Nu regret absolut nimic din ceea ce am făcut. Am făcut şi prostii, am făcut şi lucruri bune şi mai puţin bune. Dar de regretat nu regret absolut nimic. Le-am făcut crezând în ele...Ce mai vreau de la viaţă ? Încă un şpriţ!"
Apoi și-a fracturat o mână. Cum s a făcut bine, a avut o fractură de cap umeral și i-a fost montată o proteză metalică în umăr. A reuşit să se recupereze, dar a facut o fractură de şold , a povestit actorul Dorel Vișan.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau