Ce se ascunde pe bancnota de 5 lei cu George Enescu. Detaliul nu este deloc întâmplător!
Dimensiune font:
Zilele acestea, Antonio Satira a dezvăluit care este secretul de pe bancnota de 5 lei. Cel mai înalt român a arătat detaliul pe care mulți l-au văzut și credeau că este întâmplător. Cei de la BNR nu au pus, pur și simplu, un model aleatoriu, ci au ales să imprime o parte din istorie.
Antonio Satira este cunoscut pentru faptul că este cel mai înalt român, dar și pentru cariera sa. Este extrem de activ pe rețelele de socializare, acolo unde atinge subiecte interesante. Acum, a spus că notele de pe banii de 5 lei au o semnificație aparte. Se pare că ar fi chiar un fragment din opera „Oedip” a lui George Enescu.
„Știți bancnota de 5 lei care îl are ca simbol pe compozitorul George Enescu. Cu siguranță ați observat că pe spatele bancnotei este un portativ cu note muzicale pe partea de sus a bancnotei. V-ați gândit vreodată, dacă ați cânta notele, ce ar ieși? Până la urmă, aceste note muzicale de pe bancnotă, reprezintă ceva anume sau sunt așa de design, câteva note, puse acolo ca să arate frumos?
Ei bine, nu, nu sunt niște note trecute complet la întâmplare acolo. Această mică bucată este din compoziția care se numește „Destinul” din opera „Oedip” a lui George Enescu”, a spus Antonio Satira.
Bancnota de 5 lei ascunde și alte elemente
Pe site-ul BNR se arată că bancnota de 5 lei ascunde următoarele elemente:
- fereastră transparentă și filigran, acolo unde este nota muzicală;
- microtext, pus chiar lângă chipul lui George Enescu. Zonă imprimată cu caractere foarte mici, de sub 1 mm înălţime, ce se pot vedea cu ajutorul unei lupe. Conţine textul „BNR” urmat de valoarea nominală;
- fluorescență în lumina UV, acolo unde sunt notele muzicale amintite anterior;
- fir de siguranță magnetic, chiar lângă desenul cu Ateneul Român;
- bandă indescifrabilă, deasupra numărului unic;
- microtext, lângă numărul unic. Zonă imprimată cu caractere foarte mici, de sub 1 mm înălţime, ce se pot vedea cu ajutorul unei lupe. Conţine textul „BNR”;
- elementul de suprapunere avers și revers, reprezentat de un intrustrument muzical.
Cu specificația că „toate bancnotele româneşti în circulaţie au anumite fragmente ale unui element de design imprimate fie pe avers, fie pe revers, astfel încât, atunci când bancnota este luminată din partea opusă privitorului, elementul se vede în întregime”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau