Peste 50 de artişti şi studiouri independente vor participa la expoziţia RADAR 2021
Dimensiune font:
Peste 50 de artişti şi studiouri independente vor prezenta proiecte de artă şi tehnologie ce promovează new media art în cadrul expoziţiei RADAR 2021, care se va desfăşura, de joi până duminică, în Hangarul III de la Romaero.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities) 2021 propune un format expoziţional conceput ca un art-show imersiv de video-mapping&sound design, proiecţii interactive, instalaţii de artă, proiecte de game design, prezentate de artişti şi dezvoltatori din toată ţara ce explorează tema acestei ediţii - FLUX.
Publicul va putea descoperi diverse moduri de percepţie a interacţiunii umane, a adaptabilităţii continue atât de necesară în această perioadă şi un spectru larg de aplicabilitate a tehnologiilor în mediul artistic, cultural şi educaţional.
Art-show-ul este împărţit în patru acte.
Scena principală de video mapping şi sound design ACT 1 - IMMERSE, va reuni şase artişti şi studiouri multimedia care vor anima scena prin proiecţii realizate special.
Vizitatorii vor continua călătoria cu ACT 2 - LIFT-OFF/CORE, o instalaţie generativă de lumini şi sunet ce a integrat şi reutilizat un fuzelaj de avion Boeing 737. Interiorul este o instalaţie de light&sound design cu peste 400 de metri de LED ce conturează spaţiul într-o matrice virtuală, iar exteriorul avionului este redefinit de artiştii de video mapping.
A treia secţiune, ACT 3 - FLYING DREAM, va introduce publicul într-o experienţă video neurală, o amplificare a creativităţii umane prin intermediul inteligenţei artificiale. Instalaţia este realizată de un AI dezvoltat in-house sub formă de GAN (Generative Adversarial Network), un sistem de reţele neuronale care generează artă după analiza prealabilă a unui set vast de imagini - o bază curatoriată de peste 40.000 de imagini cu modele de avioane.
Călătoria se încheie cu ACT 4 - FLUX OF ENERGY, o serie de proiecţii interactive realizate de RIZI, studio de design care se află la intersecţia dintre arhitectură, tehnologie şi comunicare, şi SENPAI Stuff, artist de video mapping. Fiecare artist va avea un perete dedicat, unde vizitatorii vor putea interacţiona şi influenţa conţinutul proiectat prin folosirea unor senzori de mişcare.
Vizitatorii vor putea explora şi o serie de proiecte realizate de artişti, studiouri independente, dar şi proiecte realizate în cadrul anilor universitari şi programelor de masterat. Acestea sunt reunite în cadrul categoriei InFlux - curatoriată de Alexandru Berceanu, alături de echipa RADAR, şi vor putea fi experimentate pe parcursul întregului timp de vizitare.
Prin RADAR Kids se prezintă copiilor aplicabilitatea tehnologiilor emergente în domeniul artistic şi cultural.
Preţul biletelor este de 50 lei pentru adulţi şi se aplică o reducere de 50% pentru copii. Accesul este gratuit pentru copiii cu vârsta între 0 - 6 ani. Studenţii şi elevii beneficiază de reducere de 50% folosind codul #RADARedu în formularul de achiziţie a biletelor şi în baza carnetului de student/elev prezentat la intrarea în expoziţie.
Biletul permite vizionarea expoziţiei joi începând cu ora 17,30, vineri de la ora 13,30, sâmbătă de la ora 11,30 şi duminică de la 11,30.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau