Poveste de Craciun
Dimensiune font:
"... regretul nu poate corecta oportunităţile din viaţă nefolosite."
De ce ne place Crăciunul? Pentru zăpadă? Pentru cadouri? Pentru răsfăţ? Dacă am şterge zăpada, cadourile, răsfăţul, l-am iubi la fel? Am descifra adevărata semnificaţie a lui?
"Poveste de Crăciun" este preferata mea dintotdeauna. Este genul de scriere care n-aş crede să se demodeze vreodată, sau să-şi piardă savoarea. De ce? Pentru că, zic eu, avem nevoie de reamintirea de a nu cădea în păcatul lui Scrooge. Viaţa nu e roz şi poate fi foarte simplu să vezi Crăciunul prin ochii lui: "Crăciun fericit! Şi de ce ar fi Crăciunul fericit? E un moment în care se plătesc datoriile, un moment în care realizezi c-ai mai îmbătrânit cu un an şi că nu te-ai îmbogăţit deloc, un moment în care închei socotelile contabile şi urmăreşti toate articolele de-a lungul celor douăsprezece luni." Însă tot aici vom găsi şi alternativa. Crăciunul poate fi şi "um moment plăcut, al iertării, al carităţii. E singurul moment pe care-l ştiu, din lungul calendar al anului, când bărbaţii şi femeile par, prin consens, să-şi deschidă iminile unii faţă de alţii şi să se gândească la ceilalţi de lângă ei." Ce alegem? Cred că am putea să ne facem nouă o promisiune şi să o şi respectăm, citind această minunată carte an de an, lângă pomul de Crăciun şi înconjuraţi de cei dragi, de căldură, de iubire şi de siguranţă. Este jurământul celui ce a privit adânc în sufletul său şi poate nu i-a plăcut ce a găsit acolo:"Voi onora Crăciunul în inima mea şi voi încerca să-l ţin tot anul. Voi trăi şi în trecut, şi în prezent, şi în viitor. Cele trei duhuri vor fi alături de mine. Nu voi uita lecţiile pe care mi le-au dat."
"Poveste de Crăciun" este deopotrivă pentru copii, pentru tineri, pentru adulţi, pentru toţi cei ce iubesc minunata sărbătoare a Crăciunului, iar de amestecul dulce-amărui, specific stilului lui Dickens, nu ne vom plictisi niciodată.
Sursa: http://www.cartidecitit.ro/
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau