70 de ani de activitate la AEROSTAR, compania etalon a industriei aeronautice românești
Dimensiune font:
AEROSTAR Bacău, companie etalon din industria aeronautică românească, unul dintre ultimele branduri industriale ale țării, a împlinit 70 de ani de activitate. O vârstă care, înainte de a impune respect, motivează. O vizită în unitatea băcăuană rămâne un punct de referință pentru orice persoană care a intrat, fie doar și prin intermediul lecturii, în tainele acestei fermecătoare industrii.
Grup de câteva zeci de persoane. Ghid, ecusoane, veste reflectorizante, atenție sporită, marcaje urmate cu strictețe. Fabrica strălucește, la propriu și la figurat. Cineva înșiră câteva nume din lista de parteneri celebri ai AEROSTAR. Sunt mulți, dintre cei mai mari, care dețin sute de aeronave și care preferă să le lase pe mâna specialiștilor de la AEROSTAR pentru mentenață.
În cei 19 ani de când a intrat pe piața mentenanței de avioane civile, AEROSTAR a repus în pista de decolare peste 1.000 de aeronave. O cifră care trebuie citită în cheia performanței, întrucât lucrările acestea de întreținere și reparații durează de la câteva săptămâni la câteva luni și concentrează în jurul aeronavelor sute de specialiști, cu autorizări și calificări speciale. Și, cel mai important lucru, n-a fost niciodată vreun incident care să păteze numele companiei băcăuane.
Premiile internaționale au venit, firește, an de an, care de care mai importante.
Iar ca să vă faceți o idee despre ce se poate face cu renumele unei companii de referință, trebuie să știți că în 2023 AEROSTAR a fost desemnat de către Airbus „Furnizorul anului” pentru companie.
În timpul pandemiei, „Compania a păstrat neafectate toate capabilităţile de producţie, calificările şi autorizările, cât şi toate certificările şi autorizările existente ale sistemelor de calitate, mediu, producţie etc., a menţinut personalul şi calificările acestuia în toate domeniile pentru a putea fructifica perioada de relansare economică ce va urma după atenuarea crizei economice”, preciza, la vremea respectivă, directorul general Grigore FILIP.
O decizie inspirată, AEROSTAR reușind să recupereze, între timp, pierderile generate de pandemie.
Compania băcăună produce, anual, mai bine de 6 milioane de piese din tablă necesare în industria aeronautică, mii de trenuri de aterizare și componente, destinate celor mai răspândite aeronave din lume, câteva piese esențiale pentru rachetele ce lansează sateliți europeni, drone tactice Watchkeeper X... AEROSTAR asigură întreținerea și modernizarea aeronavelor militare, de la MIG-21 la noile avioane F16 achiziționate de armata română, produce lansatoare de proiectile reactive, face parte din lanțul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot...
AEROSTAR exportă astăzi, în ziua în care a împlinit șapte decenii de activitate, peste 70 la sută din ceea ce produce, fapt care se traduce prin profit. Iar asta face ca, printre alte performanțe notabile, cei peste 1.800 de specialiști care lucrează în companie să nu ducă grija zilei de mâine. E ceea ce contează cu adevărat pentru conducerea AEROSTAR, una dintre cele mai longegive din țară, cu un sfert de secol de activitate la „manșa” companiei.
Performanță prin profesionalim, cum spune și deviza AEROSTAR, care tocmai a împlinit 70 de ani de activitate!
Dan M.BREZULEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau