AEROSTAR, locul în care se stilizeaza geometria viitorului
Dimensiune font:
* în 70 de ani de viață, compania Aerostar Bacău a devenit un model de succes, a reușit să se impună într-o economie mondială tot mai gingașă, mai mofturoasă, însă n-a făcut-o doar pentru că Bursa o tratează cu o delicatețe aparte - întrucât îi susține confortul cifrelor -, ci tocmai pentru că a știut ce să facă cu reputația sa, transformând-o într-o axiomă a performanței
Într-o lume în care micronul a dărâmat definitiv valențele lexicale ale toleranței, așezându-se confortabil între primele simțuri ale naturii umane, progresul respiră cu poftă.
Este și cazul companiei Aerostar Bacău, una dintre puținele uzine în care se protejează și se cultivă viitorul aviației, printre cele mai fermecătoare domenii ale economiei mondiale.
De Aerostar au auzit, cu siguranță, nu doar cei care-și împlinesc traiul în această zonă a lumii. Astăzi, numele acesta sună din ce în ce mai familiar pe toate continentele, căci, înainte de a-și asigura supraviețuirea, Aerostar și-a cultivat cu grijă reputația. Compania a reușit și n-a făcut-o doar pentru că Bursa o tratează cu o delicatețe aparte, întrucât îi susține confortul cifrelor, ci tocmai pentru că a știut ce să facă cu reputația sa, transformând-o într-o axiomă a performanței.
Aerostar a împlinit 70 de ani de viață. Ani mulți, ar spune prețuitorii, gândind că vârsta aceasta impune respect, iar respectul se câștigă anevoie într-o economie gingașă, mofturoasă. Sunt mulți ani, e adevărat, însă cei mai buni ani sunt pe cale să se împlinească. O garantează oamenii de la Aerostar!
Economia românească capătă o uriașă doză de optimism la Aerostar
Cu peste 1.800 de angajați, cu 617 ingineri laolaltă, cu parteneri precum (luăm la întâmplare) Airbus, Boeing, Safran, care și-au pus destinele în mâinile acestora, Aerostar respiră performanță și, înainte de a-și spori în tihnă legenda, contribuie cu rețeta sa de succes la creșterea economică a națiunii. Căci... da, economia românească capătă o uriașă doză de optimism la Aerostar!
Secretul? Munca, ar spune cei mai mulți, cu glasul întărit de atâtea tradiționale proverbe legate de subiect. Dar mai e ceva, iar acel ceva e legat de principiul unei administrări chibzuite, după cum o spunea, între oamenii săi, la celebrarea celor 70 de ani de existență Aerostar, managerul general al companiei, Grigore Filip.
Onestitate, încredere, empatie, solidaritate, cooperare.... cu cât o companie trăiește mai mult aceste valori, cu atât va avea mai multe șanse de a supraviețui, în timp ce companiile care nu împărtășesc aceste principii vor eșua sau se vor îndepărta de succes.
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă Aerostar trebuie să înțelegeți că este aproape imposibil să urcați în vreun avion fără ca zborul să nu fi fost garantat – fie doar și cu piese sau cu mentenanță, de compania băcăuană.
Aerostar face posibil zborul a mii și mii de aeronave din toate colțurile lumii, asigură spațiul aerian românesc, prin faptul că are în grijă întreaga flotă de avioane militare a țării, dar, înainte de toate, proiectează viitorul.
Pentru că nu doar viitorul Bacăului, ci al întregii industrii aeronautice românești, continuă să atârne de respirația acestei companii. O industrie care „are gravat în ADN-ul său numele Aerostar”.
Astăzi, la 70 de ani de viață, cu o chibzuință secantă la eșec, compania băcăuană se asigură că zborul nu va redeveni o iluzie, iar aeronautica va dăinui ca invenție a spiritului uman liber.
Nu încape îndoială: lumea a fost împinsă înainte de tehnică. Așa va fi și de acum înainte, iar Aerostar Bacău stă – pentru toți cei care se mai îndoiesc de asta - drept chezășie!
La mulți ani, Aerostar!
Dan M.BREZULEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau