Adio, grătare! Cu cât se va scumpi carnea de porc
Dimensiune font:
Carnea de porc este unul dintre alimentele de bază în alimentația românilor, atât în zonele rurale, cât și în marile orașe ale țării. Din păcate, ne vom bucura de gustul său din ce în ce mai rar.
Se anunță creșteri explozive de preț pe sectorul de cărnuri, cu precădere în privința cărnii de porc. De vină pentru scumpirile ce vor apărea ar fi seceta.
„Seceta a avut un impact atât asupra culturilor de toamnă, adică a grâului și orzului, cât și asupra rapiței, dar va avea repercusiuni și asupra culturilor de primăvară, în special porumbul și floarea soarelui”, spune Alina Crețu, directorul Asociației Producătorilor de Porumb din România.
Prețul va crește chiar și cu 40%
Sunt așteptate scumpiri chiar și de 40% față de prețul de anul trecut, iar carnea de porc nu este singurul produs vizat de o asemenea creștere de preț. La fel de afectate vor fi și mierea sau cerealele.
Din cauza lipsei de apă, am putea rămâne fără miere românească pe rafturile magazinelor. Potrivit crescătorilor de albine, situația pe care o indură în ultima perioadă este una deosebit de dificilă. Câmpurile uscate și fără flori nu mai conferă albinelor polenul atât de necesar, motiv pentru care ei înșiși trebuie să le hrănească, dar nu se știe cât timp pot funcționa în acest regim de avarie despre care experții vorbesc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau