Afacerile cu afine se mută pe internet. Profit de cinci ori mai mare în pandemie
Dimensiune font:
Merry Berry, cea mai mare plantație cu afini bio din România, a vândut două tone de afine pe Internet. Anul trecut afacerile au crescut de cinci ori
Primele comenzi de la cumpărători au venit în mai, iar în mai puțin de o lună, plantația cu afine MerryBery din Mija, județul Dâmbovița, a vândut 1,5 tone de afine, cu 40 de lei kilogramul. Și asta doar online. De la discuția noastră de marți cu directorul de vânzări al companiei (nr. 8 iunie) și până sâmbătă, 12 iunie, s-au mai adăugat 500 de kg comenzilor online.
Dar, cum au ajuns afinele MerryBerry vedete pe Facebook și Instagram?
„În 2019, foarte multă lume ne-a contactat și a vrut să cumpere afine de la noi. Și noi le-am spus: nu suntem pregătiți. Atunci vindeam doar la vrac și numai la export. În 2020 am finalizat depozitul, dar nu eram pregătiți pe partea de ambalare, iar pentru anul acesta am zis: gata, trebuie să facem ceva, să dăm drumul la vânzarea direct, pentru că a crescut foarte mult interesul pentru fructele de pădure din Romania. Fără să exagerez, cred că este o creștere undeva între 20 și 30%” a declarat pentru Economica.net, Radu Niculescu, directorul de vânzări al MerryBerry, care în trecut a fost brand manager al Nikon România din cadrul Skin Media.
Dacă în 2019, primul an cu producție, afinele au luat calea exportului, anul trecut, din cele 300 de tone, o parte a ajuns și pe rafturile magazinelor de la noi. Iar estimările pentru acest an arată o creștere a producției către 470 de tone, din care cel mult 400 de tone va merge la export.
În plus, Merry Berry are de anul trecut un depozit frigorific, cu 2.500 de mp și trei camere de pre-răcire, chiar în mijlocul plantației.
Înainte de a fi ambalate, fructele sunt puse pe paleți, acoperite cu copertine speciale, iar aerul rece scade temperatura de la 25-30 de grade până la trei, patru grade în câteva ore. Apoi, fructele merg spre stocare sau sortare.
Investiția de trei milioane de euro a fost finalizată și cu ajutorul fondurilor europene, dar și cu un credit de 10,5 milioane de lei de la OTP bank. Când începe recoltarea afinelor, acestea ajung în cel mult 15 minute în depozit, lucru care a ajutat compania să-și facă cunoscute produsele și românilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau