Compania Leier a lansat la Iași investiții totale de 60 milioane de euro

Leier - 2

Dimensiune font:

| 15-05-2023 10:02

 * din total, aproximativ 25 milioane de euro au fost direcționați către modernizarea perimetrului fabricii și deschiderea unei secții de vibropresate din beton * Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, dar și în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice Compania Leier, unul dintre cei mai mari jucători ai pieței materialelor de construcții din România, a inaugurat la finalul săptămânii trecute o nouă secție de prefabricate din beton la Iași. Grupul austriac este într-o continuă dezvoltare pe piața din România, având în prezent patru puncte de lucru la nivel național – Unirea (2005, jud. Alba), Iași (2018), Sighișoara (2020), Câțcău (2021). Deschiderea oficială a fabricii de la Iași a avut loc în prezența a peste 350 de invitați, parteneri ai business-ului, oficialități, antreprenori, precum și angajați, care au vizitat împreună fabrica și au celebrat investiția realizată în acest punct de lucru. Investițiile masive cu o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro au fost direcționate către betonarea platformelor fabricii, amenajarea fațadelor clădirilor, crearea unei noi linii de procesare rumeguș și a  unei noi linii de concasare precum și în utilarea unei secții de producție a vibropresatelor din beton. Evenimentul a fost marcat de câteva declarații în exclusivitate ale CEO-ului companiei, Thomas Ebner: „Suntem onorați să deschidem la Iași o secție ultramodernă ce va deservi cu dale, pavele, borduri și elemente de cofraj piața de Est a României. Rezultatele deosebite, alături de eforturile depuse în ultimii ani, au concretizat o investiție care va aduce beneficii atât mediului de afaceri local cât și comunității. Investim constant în toate aspectele business-ului nostru: modernizarea tehnologiilor utilizate în unitățile de producție, procese de lucru sustenabile și chiar energie verde, și vreau să menționez aici că suntem în prezent în proces de dotare a fabricilor Leier din România, printre care și cea din Iași cu panouri fotovoltaice. Suntem de asemenea focusați pe investițiile asupra modului în acre arată fabricile noastre, asupra angajaților și a condițiilor de muncă ale acestora”.

Un business de familie foarte performant

Grupul Leier este deținut și administrat de trei generații ale aceleași familii, toți prezenți la eveniment. Compania continuă dezvoltarea sa constantă prin investiții intensive și extensive, reinvestind profitul obținut în toate fabricile sale de la nivel național. Planurile de extindere au fost evidențiate prin dorința de achiziție sau de investiție în noi puncte de lucru, care să permită deservirea completă a pieței românești cu soluții complete pentru construcții, precum și prin investiții contante care vizează creșterea performanțelor obținute, îmbunătățirea calității producției și creșterea satisfacției angajaților Grupului. „Noi, Familia Leier, suntem foarte mândri de fabricile noastre, căci aici, cu tehnologia cea mai nouă și la cele mai înalte standarde, fabricăm cele mai calitative produse. Acest lucru este posibil numai prin evoluția noastră continuă și cu investiții permanente. Este filozofia noastră să păstrăm în companie profiturile generate și să le reinvestim. Împreună, dragi clienți și furnizori, dragi politicieni, suntem responsabili să asigurăm o evoluție continuă în această țară frumoasă și să asigurăm succesul reciproc”, a dat asigurări Thomas Ebner, cu referire la fabricile Leier din România.

 Un jucător de top în piața materialelor pentru construcții

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice.

Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei. Prima companie din România, Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare. Ultima linie de producție s-a finalizat în vara anului 2009, iar începând cu 2014 paleta de produse realizate în această locație a fost completată cu panouri fonoizolante de înaltă calitate din elemente Durisol.

Cea de-a doua fabrică a Grupului Leier a fost achiziționată în anul 2018, unul dintre cei mai importanți competitori ai pieței materialelor de zidărie ceramică din Iași. Astfel, compania Brikston Construction Solutions S.A. a fost achiziționată integral de Grupul Leier, de la acel moment fiind imediat inițiate investiții în operarea durabilă și pe termen lung a fabricii. În anul 2020 Leier a făcut un nou pas în dezvoltarea business-ului, achiziționând un important producător de cărămidă și țiglă ceramică din Sighișoara. Și aici Grupul Leier a inițiat imediat investiții, pentru a crește în continuare nivelul calitativ ridicat al produselor. În anul 2021 Leier a finalizat o investiție de tip Greenfield într-o unitate de producție la Câțcău, unde sunt produse elemente vibropresate din beton ce cea mai înaltă calitate. Grupul Leier are convingerea că piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței. Investițiile în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium, dar și în cel imobiliar și al confecțiilor metalice și ingineriei mecanice înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții. „Producția din România se comercializează la nivel național, în Republica Moldova și Ucraina. Cu gama de zidărie ceramică suntem prezenți în rețeaua națională DIY, în timp ce la Sighișoara avem singura fabrică de țiglă ceramică din România. În această unitate de producție am renovat întreaga clădire de birouri și efectuăm constant investiții menite să îmbunătățească aprovizionarea, producția și logistica. Gama Leier Kaiserstein, produsă în cele două fabrici de vibropresate din beton a fost promovată cu succes în acest an și suntem pregătiți pentru deschiderea secției de la Iași, unde vom avea un brand puternic și vom veni în întâmpinarea clienților noștri cu soluții complete pentru construcții. Investiția de la Iași este în curs de implementare, aici se construiește și se pune în exploatare o nouă hală, care va găzdui o linie de producție pentru prefabricatele din beton. Fabrica Leier de la Câțcău este o investiție de tip Greenfield și deservește piața din Vest a României. Aici producem dale și pavele premium și suntem în plin proces de producție, fabrica fiind la acest moment complet funcțională. În 2021 am integrat cu succes produse premium pentru zidărie, de tip LeierPlan și LeierTherm, ambele importate din Grup, pe care piața din România le-a integrat în cu succes în proiectele sale de construcție”, a declarat Thomas Ebner.

Urmărindu-și cu perseverență scopul declarat, acela de a fi un jucător de top în piața materialelor pentru construcții, Leier marchează o premieră importantă: în toate cele patru fabrici sunt în derulare investiții majore în creșterea capacității de producție, dezvoltarea de noi secții sau produse, îmbunătățirea calității produselor, dezvoltarea relațiilor cu clienții și a logisticii necesare. Efervescența tuturor piețelor pe care activează (zidărie ceramica si de beton, tiglă ceramică și de beton, prefabricate din beton, coșuri de fum) determină managementul să rămână focusat pe toate proiectele în derulare și să se adapteze specificului fiecăruia, astfel încât, privesc încrezători în realizarea cu succes a tuturor planurilor Grupului Leier în România.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:39

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Cât a câștigat Romsilva în 2024 de pe urma păstrăvilor, vânatului și fructelor de pădure
07/01/2025 18:00

  Regia Natională a Pădurilor – Romsilva a inregistrat venituri de aproximativ 6,6 milioane de euro (32,7 milioane de lei) pană la sfarsitul lunii noiembrie 2024, prin valorificarea resurselor na ...

Începe concedierea bugetarilor. Unde se vor face primele reorganizări în rândul celor peste 1,3 milioane de angajați de la stat
07/01/2025 13:44

 După inghetarea salariilor si injumătătirea voucherelor de vacantă, bugetarii se confruntă cu noi provocări in 2025. Concedierile si reorganizările institutionale anuntate de noul ministru al Finan ...

ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
07/01/2025 12:43

  ANAF pune tunurile pe conturile romanilor. Conturile Revolut se vor supune legislatiei romanesti, astfel că afacerile celor care incasează prin această bancă vor fi verificate riguros. Pop ...

Schimbare majoră în supermarketurile din România! Cetățenii vor fi obligați să facă asta când merg la cumpărături
06/01/2025 20:14

**Schimbări majore in supermarketurile din Romania in 2025!** Începand cu anul 2025, mersul la cumpărături in supermarketurile din Romania va deveni o experientă nouă datorită introducerii căr ...

Ce se va întâmpla cu prețurile apartamentelor și caselor în România, în 2025
06/01/2025 19:47

 Sarabanda scumpirilor va continua agresiv si in 2025 in domeniul imobiliar. Expertii imobiliari se asteaptă la noi majorări, după ce Guvernul PSD+PNL a hotărat eliminarea facilitătilor fiscale din do ...

La ce trebuie să se aștepte românii în 2025? Specialist în fiscalitate: 'Vom avea creșteri de taxe, inclusiv TVA, oricât și-ar tatua Marcel Ciolacu pe mână'
06/01/2025 15:01

Vesti proaste pentru Romania. Gabriel Biris, specialist in fiscalitate, a tras un semnal de alarmă cu privire la cresterea accelerată a datoriei publice. „Nivelul datoriei publice nu trebuie să surprindă ...

E jale la ING, BT și CEC Bank, după ce mai multe conturi de la cele trei bănci importante din România au fost închise. Se pare că în cazul unor clienţi fondurile au dispărut de pe cârduri
06/01/2025 13:42

Reprezentanţii ING, BT si CEC Bank avertizează clienţii din Romania asupra unei situaţii ingrijorătoare. Este vorba despre fraudele care au loc la nivel naţional, din ce in ce mai mulţi romani rămanand ...

Moda se transformă. Colectarea hainelor vechi a devenit obligatorie
05/01/2025 14:38

Romania s-a aliniat directivei-cadru a Uniunii Europene privind deseurile, care impune colectarea separată a textilelor uzate incepand cu 1 ianuarie 2025. Această măsură aduce in prim-plan necesitatea unor ...

Începe perioada reducerilor de iarnă
05/01/2025 12:24

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri in perioada reducerilor de iarnă şi să se i ...

Rezerva de valută a României trece de 62 miliarde de euro. De ce marile bănci centrale se orientează spre dolarul SUA
04/01/2025 18:43

 Rezervele de valută ale tării au urcat la peste 62 miliarde de euro la inceputul acestui an, mai mult cu circa un miliard de euro fată de luna trecută, a anuntat Banca Natională. Ca si alte bănci ce ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei