Femeile antreprenor pot primi finanțări de la stat pentru dezvoltarea afacerilor
Dimensiune font:
Femeile antreprenor pot primi finanțări de până la 200.000 de lei pentru dezvoltarea afacerilor, odată cu lansarea, pe 30 iulie, a apelului de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” – ediția 2024 derulat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).
„Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile și până la ora 20:00 a ultimei zile. Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor. Aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate”, precizează reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor” pentru anul în curs este de 200 milioane de lei, iar numărul estimate al beneficiarilor de circa 1.000. „Prin intermediul acestui program se finanțează cererile de finanțare completate prin formularul de înscriere, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Firmele beneficiare trebuie să participe și ele cu minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului, sub sancțiunea neacordării AFN”, menționează reprezentanșii MEAT.
Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării IMM-urilor înființate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și ale prejudecăților existente încă la nivel local.
Printre activitățile eligibile ale programului se numără achiziționarea de echipamente tehnologice, respectiv de sisteme specifice, în scopul obținerii unei economii de energie, achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț, achiziționarea de mijloace de transport, mobilier, aparatură birotică și sisteme de protecție a valorilor umane și materiale, cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau