FOTO/VIDEO - O fabrică unde erau produse şi ambalate clandestin ţigări a fost descoperită în judeţul Dolj
Dimensiune font:
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descoperit în judeţul Dolj o fabrică clandestină unde erau produse şi ambalate ţigări care erau distribuite apoi pe piaţa internă şi în Uniunea Europeană. Aceasta ar fi fost înfiinţată de o grupare formată din 19 persoane – români, moldoveni şi ucraineni, şase persoane fiind reţinute în urma percheziţii, iar alte trei plasate sub control judiciar, scrie News.ro.
Potrivit DIICOT, începând cu luna decembrie 2018 şi până în prezent, în România a acţionat o grupare formată din cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, care, în 2019, a pus în funcţiune, în Dolj, o fabrică clandestină de producere şi ambalare de ţigarete contrafăcute, prin folosirea unor mărci înregistrate, pe numele altor agenţi economici autorizaţi în acest sens şi aparţinând legitim acestora, precum şi a unor ambalaje de natură a crea confuzie cu cele folosite legitim de titularii mărcilor.
Ulterior, ţigările au fost puse în circulaţie, prin diverse persoane, pe piaţa internă şi în spaţiul UE, fără întocmirea de documente legale, prin sustragerea de la plata accizelor ce s-ar fi datorat bugetului de stat, dacă activităţile respective s-ar fi realizat în cadrul unui antrepozit fiscal autorizat, cu respectarea legislaţiei fiscale şi comerciale.
Totodată, s-a stabilit că materia primă şi materialele necesare fabricării ţigaretelor au fost procurate de la societăţi de profil din Bulgaria şi introduse în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri, ori declarate sub regim vamal de tranzit către alte ţări ale UE.
„În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 50 de tone de tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit şi uscat tutun, o tiparniţă, materiale şi materii prime folosite în procesul de producţie, asamblare şi ambalare a ţigaretelor, respectiv foiţe, filtru, staniol, adeziv, blanchete, având aplicate desene similare cu mărci cunoscute de ţigarete. De asemenea, au fost ridicate un generator, care ar fi fost utilizat pentru a evita consumul mare de energie electrică de la furnizori (pentru a nu se descoperi activitatea ilicită), 2 ansamble auto formate din cap tractor şi semiremorcă, o autoutilitară (care ar fi fost folosite pentru transportul tutunului şi a materialelor necesare prelucrării acestuia) şi 5 autovehicule”, arată DIICOT.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau