Românii vor muri de foame. Carnea, pâinea și laptele se vor SCUMPI din nou
Dimensiune font:
Se anunță noi scumpiri. Producătorii anunță noi fluctuații de prețuri la anumite categorii de alimente: carne, pâine și lapte. Creșterea prețurilor la alimente vine după ce producătorii s-au plâns de facturile de energie care s-au scumpit cu până la 700%. Astfel, din cauza acestui lucru, s-au scumpit până și ambalajele în care își pun produsele.
În ultimii doi ani, românii au scos din buzunare mai mulți bani pentru a plăti facturile și hrana. Producătorii anunță noi scumpiri în rândul anumitor alimente: carne, pâine și lapte. Creșterea prețurilor la alimente vine după ce producătorii s-au plâns de facturile de energie care s-au scumpit cu până la 700%. Astfel, din cauza acestui lucru, s-au scumpit până și ambalajele în care aceștia își pun produsele. Prețurile ridicate sunt resimțite de oameni.
După ce prețurile la cereale au crescut, și prețul pâinii a suferit scumpiri. De asemenea, nu doar din acest lucru, ci și pentru că prețurile la gaze și electricitate sunt ascendente. De asemenea, și prețul la carne s-a scumpit, după ce au existat creșteri în rândul materiei prime și amenințarea pestei porcine. Ioan Landoși, producător de carne, spune: „Dăcă luam în calcul că am băgat în pământ peste 40.000 de scroafe, înseamnă că și la anul o să avem deficit de cel puțin un milion de porci, care ar fi putut fi producție din România și vor fi din import. Luăm în calcul o creștere de 30% a materiilor prime furajere, la care se adaugă utilități, electricitatea și gazele”, arată digi24.ro.
Se anunță noi scumpiri. Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru alimente
Și laptele a crescut cu 5 bani, după ce motorina, energia, medicamentele, îngrășămintele și furajele s-au scumpit. Sunt posibile creșteri cu 2,5% și 15% la lactate.
„Știu un procesator care a avut o creștere de 700% la factura de energie electrică. Scumpirea ambalajului cu 44%, materiile prime. Noi producem mai scump față de anul trecut pe vremea asta cu 23-25%”, a precizat Dorin Cojocaru, reprezentant al Asociației Patronală Română din Industria Laptelui.
În luna octombrie a avut loc o creștere considerabilă a prețurilor. INS transmite faptul că alimentele s-au scumpit cu puțin peste 1% în doar o lună și cu peste 5% de la începutul anului, iar prețurile de consum au crescut în octombrie cu +7,9% față de octombrie 2020.
Combustibilii au suferit o creștere a prețului de 6,5% în doar o lună, iar de la începutul anului s-a înregistrat o creștere de 23,5%. Prețul gazelor a crescut cu 46% față de începutul anului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau