Românul care a cumpărat apartamentul de la un dezvoltator și a descoperit apoi că e mai mic decât în acte: "Am achitat întreaga sumă"

00000  breaking-46

Dimensiune font:

| 22-02-2023 08:48

 Unii români au parte de surprize când cumpără o locuință. Cei   care achiziționează apartamente în blocuri nou construite se lovesc de situații neplăcute.

Este cazul relatat de un bărbat care și-a dat seama că locuința este mai mică decât în contract abia după ce a achitat-o integral, iar acum caută soluții, după cum a scris pe Facebook.

"Am cumpărat de la un dezvoltator imobiliar un apartament ce se află în stare de finalizare.

În contractul "promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare", suprafața este cea din proiect, adică suprafața utilă, la care se adaugă balcon. În realitate, locuința este mai mică decât cea scrisă în 'promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare'(proiect). Urmează să se facă recepția și semnarea contractului de vânzare cumpărare. Menționez că am achitat întreaga sumă. Întreb, ce pot să fac în acest caz?", a întrebat acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Dezvoltatorul impune un preț de la bun început. Adică, plătit integral, este un preț, cel mai avantajos și plătit în două sau trei tranșe cu o diferență de preț 10÷20 mii de euro. O altă variantă a fost 15% din valoarea totală, iar la recepție diferența, care este foarte mare. Am ales varianta de plată integrală și iată unde s-a ajuns. Vreau să fac măsurători și la alte apartamente identice (dacă dezvoltatorul o să-mi permită)", a adăugat acesta.

 

 

"Banii nu-i mai vedeți"

 

În comentarii, acesta a primit mai multe sfaturi și opinii.

"Nimic, restul banilor trebuia dat la sfârșit. Dacă nu erați mulțumit, nu-i dădeai banii până nu respectau contractul. Așa, trebuie să acceptați așa cum e, banii nu-i mai vedeți."

"Așa am făcut și eu și de 7 ani aștept contractul. Vedeți să aveți dovadă de la notar că ați dat banii și să nu fie mai veche de 3 ani, pentru că nu mai este valabilă, se prescrie. Stau și mă judec acum."

Întrebat despre ce diferență este vorba, autorul postării a dat detalii: "La camera de zi 2 mp, se adaugă la bucătărie, hol, baie. Balconul tot pe minus" "Este o marjă de eroare acceptată. Acum depinde ce scrie în antecontract și ce iese la măsurători."

"Nu scrie nimic la marja de erori, privind dimensiunile. Pe lângă prețul apartamentului a fost adăugat și prețul parcării. Lipsesc dimensiunile și suprafața parcării. Lipsește indicația, unde se află locul parcării", a răspuns proprietarul apartamentului.

 

"Este cu cântec și dansuri"

 

“Având în vedere faptul că lucrările de construire aferente imobilului nu au fost recepţionate până la dată semnării prezenței Promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, suprafața acestuia (ce include și suprafața balconului) este una aproximativă, putând suferi modificări în sensul majorării sau diminuării acestora cu o abatere admisă de +/- 3%, noi părţile, stabilim că în cazul în care abaterea va depăși marja de +/-3%, prețul se va modifică în mod proporțional. 

Totuși, în ipoteza în care marja va depăși +/-6%, promitenţii cumpărători au posibilitatea să declare rezoluțiunea unilaterală a prezentului act, fără îndeplinirea niciunei formalități prealabile.

Drept urmare, părțile vor fi repuse în situația anterioară, iar promitenta vânzătoare se obligă să restituie promitentilor cumpărători suma achitată cu titlu de avans în termen de 60 de zile de la dată recepționării notificării de rezoluțiune unilaterală.”

Această este una dintre clauzele care ar fi trebuit trecută în antecontract pentru a evita o situație ca aceasta . Din păcate cam tot ceea ce se redactează în acele promisiuni făcute de dezvoltatori este ca să-i avantajeze pe ei, nicidecum pe cumpărător."

"Este cu cântec și dansuri. O să dureze mult timp. Dacă nu achitați tot, era bine, acuma el vă pune muzica și dvs. dansați. Îmi cer scuze pentru exprimarea mai neconvențională, dar cam așa stau lucrurile."

"Puteți să faceți ce vreți. Dar sunt sigur că în contract au scris că există marja la suprafața utilă și de obicei ei vând la suprafața construită".

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Trenurile soarelui pleacă spre Litoral din iunie
17/05/2024 09:12

CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” in 14/15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe di ...

România preia afacerile Gazprom din Republica Moldova: Romgaz are o nouă sucursală la Chișinău
17/05/2024 06:42

Sucursala Romgaz din Chişinău a fost inregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, in Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat Prin Hotărare ...

Voluntari. Aproape 750 de depozite au fost sigilate într-o acțiune anti-evaziune
16/05/2024 21:12

 Controale masive făcute, joi, 16 mai, la mai multe depozite din Voluntari, de către inspectorii Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală. Au fost sigilate aproape 750 de astfel de locaţii folosite ...

Mugur Isărescu, veste proastă. „S-ar putea să nu vină”
16/05/2024 17:37

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea să nu vină in acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat, mierc ...

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba piața muncii din România: se pregătește salariul minim european
16/05/2024 15:44

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că intentia clară a Guvernului este de a aplica de la 1 iulie măsura deja anuntată de a creste salariul minim brut la 3.700 de lei. Măsura nu este una usor de luat, pent ...

Noi investiții în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 12:26

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON Romania, are in plan pentru acest an infiinţarea de noi staţii de distribuţie a gazelor naturale pentru mărirea capacităţii de transport către consumatorii c ...

Mugur Isărescu vorbește despre un scenariu apocaliptic pentru România: Ar însemna un șoc teribil! Eu am trăit asta
16/05/2024 07:04

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzaţiile potrivit cărora Guvernul se imprumută pentru a finanţa deficitul bugetar, că soluţia nu este s ...

Economia Rusiei sfidează sancțiunile și crește în continuare. BERD: Este nerealist să ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să conducă la o criză economică
16/05/2024 00:17

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decat s-a prevăzut şi urmează să crească in acest an, in pofida sancţiunilor impuse de către Occident, iar Războiul din Faşia Gaza afectează ţările din reg ...

Guvernatorul BNR liniștește populația: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi
15/05/2024 16:14

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede Romania iin pragul recesiunii şi a precizat că riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adăugat că toţi indicatorii cu ...

Trăim pe credit! Datoria externă a României a săltat cu aproape 10% în 2024
15/05/2024 07:51

Datoria externă totală a Romaniei a crescut in primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, pană la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naţionale a Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei