SURA și HAARP, stații de manipulare a vremii. Cum se joacă americanii și rușii cu anotimpurile
Dimensiune font:
În urmă cu mai mulți ani,au apărut informații legate de inventarea unor dispozitive menite să modifice din punct de vedere meteorologic clima din anumite puncte de pe glob. Informațiile respective au fost trecute cu vederea de publicul larg, dar se pare că acum avem de aface cu o sumbră confirmare.
Rapoarte ale CIA ( Agenția Centrală de Informații a statului american) și FSB ( Serviciul Secret al Federației Ruse) au scos la iveală acuze reciproce aduse de ambele super-puteri, acuze ce vizează activarea și direcționarea către anumite zone din Europa a sistemelor de control, producere și manipulare a fenomenelor meteo extreme. Ambele super-puteri, SUA și Rusia au în dotare arme meteorologice, cea americană denumindu-se HAARP (Programul de Cercetare Aurorală Activă de Înaltă Frecvenţă) și este o anexă a Iniţiativei de Apărare Strategică, “Star Wars”. Acționând din afara atmosferei, arma este considerată a fi de distrugere în masă, fiind capabilă să destabilizeze sistemele agricole şi ecologice din zonele vizate. Rușii la rândul lor posedă un sistem tehnic aproape similar cu cel american, dar se pare că mult mai puternic. SURA este numele armei meteo rusești și
este este folosit „cu succes” de peste 20 de ani.
Arme cu tehnologie super-avansată
Ambele arme, și cea americană și cea rusească au la bază sisteme tehnice ce pun în practică principii elementare ale radio-fizicii. Efectul generării radiațiilor de joasă frecvență în timpul modulării curenților ionosferici, denumit pe scurt „Efectul Ghetmantev”, stă la baza ambelor sisteme. Combinând elemente și efecte ale radiațiilor de joasă frecvență în ionosferă și cele ale radiațiilor induse în magnetosferă, aceste arme pot provoca (pe lângă modificarea din punct de vedere meteorologic a vremii) și cutremure de pâmânt.
În lume se cunosc doar trei asemenea amplasamente ale acestui gen de arme.Una din locațiile stațiilor HAARP este în Alaska, la o distanţă de 400 de km de la Anchorage, în baza militară Gakhona. Aici există „o pădure” de antene de 25 m înălţime. Baza militară este păzită de patrule înarmate a puşcaşilor marini, iar spaţiul aerian deasupra bazei este închis pentru toate tipurile de avioane civile şi militare.
Cel de-al doi-lea amplasament american este în Norvegia (la Tromso).
SURA se află amplasată în orășelul Vasilsursk- la 100 de km de Nizhniy Novgorod în Rusia.
Radiațiile electromagnetice- generate și manipulate în cel mai letal mod
Din punct de vedere constructiv aceste arme sunt compuse dintr-o rețea de sute sau chiar mii de antene cuplate la niște emițătoare-generatoare de joasă frecvență. Specificațiile armei rusești SURA, mai puternică decât cea americană constau în următoarele: gama de frecvenţe de instalare este de 4,5 la 9,3 MHz. Facilitatea de difuzare constă din trei emiţătoarele de 250 kW şi o antenă dipol cu 144 de bare vibratoare incrucisate, cu dimensiuni de 300 m x 300 m. În centrul de intervalul de frecvenţă de funcţionare (4,5 – 9,3 MHz), amplificarea este atinsă în jurul 260 MW(~ 24 dB), energie radiată efectivă (PER) a instalatiei este de 190 MW (~ 83 dBW).
În urmă cu câțiva ani, meteorologul american Scott Stevens a acuzat Rusia ca fiind în spatele anumitor activități care ar putea afecta activitatea atmosferică.
Stevens a subliniat că specialiștii militari ruși au fost în spatele “furiei” uraganului Katrina care a devastat New Orleans. Potrivit lui, Rusia a îmbunătățit în secret echipamentul pentru a provoca un impact negativ de condiţiile meteo şi astfel revenirea la epoca sovietică a războiului rece.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau