Unde dai și unde crapă: Spania nu mai are muncitori din cauza unui fenomen natural din România
Dimensiune font:
Spania nu mai are muncitori din cauza unui fenomen natural din România. Mai multe ferme au fost abandonate în consecință. Reprezentanții Subdelegatului Guvernului și ai Subdirecției Generale pentru Imigrări s-au întâlnit, vineri, ca să stabilească măsuri pentru următorul sezon.
Fenomenul natural din România ce afectează forța de muncă din Spania
Mai exact, reprezentanții Subdelegatului Guvernului, ai Subdirecției Generale pentru Imigrări, ai Asociațiilor Agricole, Fresón de Palos, Citricultori, ai organizației agricole UPA, Cooperative Agricole și Asaja s-au întâlnit, vineri, pentru a discuta despre măsurile necesare pentru viitorul sezon.
Secretarul general al UPA-Huelva, Manuel Piedra, a spus care este realitatea situației actuale din Spania – nu există suficientă forță de muncă în agricultură. El a adăugat că este esențială planificarea următoarei campanii, nu doar prin abordarea extinderii cererii de muncitori, ci și prin extinderea sosirii personalului din sistemul Gecco la angajatorii cu ferme. UPA a clarificat că prima sa opțiune și prima sa cerere va fi pentru forța de muncă locală.
Printre cauzele lipsei forțe de muncă din Spania, ce a dus la abandonarea mai multor ferme din localitatea Huelva, se numără îmbătrânirea populației active a României, precum și a celei din toată Europa de Est, precum și a lucrătorilor marocani. O altă cauză, conform organizației UPA, este dezvoltarea fermelor de afine și zmeură în noile zone de creștere din vestul agriculturii din Huelva.
Spania nu mai are muncitori din cauza unui fenomen natural din Romania
Un fenomen natural din Romania afecteaza forta de munca din Spania. Foto: unsplash.com
Ce soluții au fost cerute în Spania
În acest context al penuriei de forță de muncă, UPA a cerut ca pentru sezonul următor să vină în Spania mai mulți muncitori din Maroc, precum și din Ecuador și Honduras. Conform reprezentanților organizației agricole, lucrătorii din Ecuador au îndeplinit până acum fără probleme sarcinile pentru care au fost angajați pe teritoriul țării.
Organizația UPA i-a transmis subdelegației Guvernului că este nevoie de o planificare anticipată pentru campania agricolă 2022-2023, ce să fie gata până la data de 30 iunie. În acest fel, se poate stabili de câți muncitori va fi nevoie și de unde pot proveni aceștia. Companiile își vor prezenta solicitările, iar Executivul le va analiza în următoarea comisie referitoare la fluxurile migratorii.
Prin urmare, va fi făcut un studiu pentru fiecare angajator în parte, până la data de 30 iunie. Pentru campania din acest an au ajuns în Spania 11.000 de muncitori din Maroc și 500 din Honduras și Ecuador. Însă, aceste numere nu au acoperit forța de muncă ce era necesară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
ioan
May 30, 2022
sanatate buna ziua normal nimeni nu mai face copii daca nu ai un job sigur 100% si platit decent nu iti sta mintea la familie.
ioan
May 30, 2022
sanatate buna ziua normal nimeni nu mai face copii daca nu ai un job sigur 100% si platit decent nu iti sta mintea la familie.
Adauga comentariul tau