6 situații în care este necesar un expert topograf
Dimensiune font:
Industria construcţiilor este una dintre cele mai importante pentru economia naționala, iar desfăşurarea unui proiect în acestă nișă nu se poate realiza fără prezenţa unor specialişti din diferite domenii. Un astfel de specialist este și cel care oferă servicii topografice, rolul său fiind foarte important în dezvoltarea proiectelor de construcții.
Indiferent că este vorba despre un proiect de construcție a unui imobil sau a unei autostrăzi ori reţele de canalizare, prezenţa unui astfel de specialist la faţa locului este absolut necesară. Acesta se ocupa atât de măsurare terenului și stabilirea limitelor construcţiilor, cât și de respectarea proiectului de construcție conform planurilor originale.
Principalele cazuri în care ajutorul unui topograf este necesar sunt descrise în cele ce urmează.
1. Tranzacţionarea unei proprietăți
În cazul în care se dorește vânzarea sau cumpărarea unui teren, informațiile pe care le poate oferi un topograf cu privire la acest teren pot cântări destul de mult la posibilitatea de cumpărare sau vânzare, precum și la prețul cu care se va încheia tranzacţia respectivă. Printre aceste informații importante se afla planul de amplasament, încadrarea în zonă sau măsurătorile realizate.
2. În cazul divizării sau a comasării unei proprietăți
Indiferent că este vorba despre intenția de a parcela o suprafața de teren sau de alipire a acesteia, serviciile pe care le oferă o firmă de topografie sunt foarte utile, atât pentru că bucățile în care este împărțit terenul să fie egale, cât și pentru realizarea documentaţiei necesare procesului de alipire a parcelei.
3. Neînţelegeri cu privire la granițele proprietăţii
Bună înțelegere între vecini nu este întotdeauna un deziderat al acestora, proprietatea fiind mult mai importantă pentru unii oameni decât păstrarea unor relații bune cu veicinii. În aceste situații, ajutorul unui topograf este esenţial pentru a fi cunoscută cu certitudine linia de demarcare a proprietăţilor, astfel încât să se știe unde se termina o proprietate și unde începe cealaltă.
4. Intenția de a construi
Orice proiect de construcție, care poate fi pentru o casă, un gard sau o anexă gospodăreasca, are nevoie de măsurătorile unui topograf, pentru a se realiza în conformitate cu cele mai recente prevederi legale, dar și pentru a se cunoaște cu precizie limitele în care trebuie să se încadreze.
5. Schimbarea destinaţiei unui spațiu
Orice modificare a utilităţii unui spațiu necesita prezenţa unui topograf, indiferent că este vorba despre transformarea unei camere în birou sau a unei case într-un spațiu comercial. Acesta trebuie să realizeze măsurătorile în funcție de care se pot obţine aprobările necesare acestei modificări.
6. Pentru o impozitare corectă
Impozitul pentru teren se stabileşte în funcție de anumiţi factori, cum ar fi suprafața terenului, tipul localităţii pe care acesta este amplasat, zona și categoria e folosinţa, toate acestea fiind înscrise în Cartea Funciara, în funcție de măsurătorile realizate de un topograf. Prin urmare, un teren nu poate fi înregistrat în acest registru fără serviciile pe care un astfel se expert le oferă.
De asemenea, trebuie menționat și faptul că topograful se implică și în procesul de evaluare a unui proiect, după finalizarea acestuia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau