7 Beneficii ale Utilizării Farfuriilor Biodegradabile și Ecologice

Document3

Dimensiune font:

| 04-11-2021 09:25

https://cdn.pixabay.com/photo


Industria alimentară este unul dintre cele mai mari poluatori globali și, cu toate acestea, nu se preocupă de impactul produs de utilizarea unor tacâmuri care nu sunt biodegradabile. Acest lucru a fost motivul pentru care a apărut o nouă tendință în industria alimentară - utilizarea tacâmurilor biodegradabile. Aceste tacâmuri sunt realizate din materiale naturale şi se descompun rapid.


Materialele biodegradabile sunt fabricate din resurse naturale regenerabile și sunt sigure pentru a se descompune într-o groapă de gunoi. Acestea folosesc mai puțină energie decât tacâmurile tradiționale de unică folosință, nu sunt tratate chimic și produc mai puține gaze cu efect de seră.


Tacâmurile de unică folosință biodegradabile devin din ce în ce mai populare. Nu numai că sunt ecologice și sigure de utilizat, dar ajută şi la economisirea consumului de apă, care devine din ce în ce mai mult o problemă pentru multe țări din întreaga lume. Tacâmurile biodegradabile se pot descompune în câteva luni şi nu poluează oceanul.


În condiţiile în care se caută soluţii la nivel global pentru protejarea mediului şi a resurselor planetei, trecerea la utilizarea farfuriilor biodegradabile în locul celor din plastic este o necesitate. 


Astfel, fără a renunţa la confort, oamenii ar putea folosi farfurii de unică folosință biodegradabile și ecologice! Acestea sunt estetice, rezistente şi funcţionale şi oferă o alternativă ecologică perfectă şi chiar mai bună! Combină armonios flexibilitatea cu confortul şi vin cu avantajul major că nu poluează mediul şi nici nu sunt toxice!


Iată şapte motive care te vor convinge să începi să foloseşti chiar de azi farfurii biodegradabile de unică folosinţă!


Sunt 100% compostabile

Indiferent dacă ai ales o farfurie rotundă din trestie de zahăr, farfurii albe din carton, farfurii tricompartimentate din bambus sau farfurii pătrate din frunze, acestea au ceva în comun: sunt confecţionate din materiale naturale 100% biodegradabile şi compostabile!


Sunt eco-friendly

Cel mai mare beneficiu adus de farfuriile de unică folosinţă biodegradabile este faptul că se descompun în timp rapid şi nu poluează mediul înconjurător. Acest lucru ar trebui să fie o uşurare pentru cei care iubesc natura şi s-au săturat să vadă deşeuri din plastic aruncate aiurea de turişti sau drumeţi! 


Astfel, atunci când vei folosi farfurii rotunde din carton, poţi să fii sigur că nu vor ajunge să plutească, fiind o ameninţare pentru viaţa acvatică. 


Sunt confecţionate din materiale regenerabile

Indiferent dacă foloseşti farfurii biodegradabile ovale sau farfurii biodegradabile pătrate, acestea sunt confecţionate din materiale regenerabile precum trestia de zahăr, bambusul, amidonul de porumb sau de cartofi, cartonul, hârtia sau frunzele. 


Tratate doar cu uleiuri vegetale, farfuriile de unică folosinţă biodegradabile sunt rezistente, ecologice şi nu conţin toxine. 


Reduc poluarea oceanelor

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că plasticul a cauzat distrugerea mai multor ecosisteme imposibil de înlocuit precum recifele de corali şi au dus la decesul a numeroase vieţuitoare care l-au ingerat. Începând să foloseşti şi tu farfuriile de unică folosinţă biodegradabile faci un prim pas important către reducerea poluării oceanelor!


Elimină riscul de a intra în contact cu toxine dăunătoare 

În contact cu căldura, plasticul emană diverse toxine dăunătoare pentru sănătate. Optând, însă, pentru farfuriile biodegradabile, reduci considerabil cantitatea de toxine cu care intri în contact! Acestea sunt confecţionate din materiale naturale şi nu conţin chimicale, motiv pentru care sunt sigure de utilizat chiar şi de către copii. 


Sunt rezistente

Majoritatea farfuriilor biodegradabile sunt realizate din materiale rezistente care nu se înmoaie în contact cu alimentele, căldura şi aburii, nu se udă şi nu se rup. Non-toxice, prietenoase cu mediul, sigure şi, totodată, rezistente, aceste se dovedesc, din nou, a fi o alegere excelentă care nu te privează de confort!


Sunt extrem de uşor de reciclat

Un alt beneficiu major al utilizării farfuriilor biodegradabile şi compostabile este faptul că se pot recicla fără a fi necesar să le speli. Pur şi simplu, după utilizare, se rup în bucăţi mici şi se pun la compostat. Reciclarea este naturală şi nu necesită pregătiri speciale sau investiţii costisitoare! Natura va face totul!


Dacă ai hotărât să foloseşti şi tu farfuriile biodegradabile, vei fi încântat să descoperi că ele există într-o gamă extrem de diversificată de modele şi forme şi că vei avea de unde să alegi exact ceea ce îţi doreşti! În concluzie, poţi utiliza în continuare farfurii de unică folosinţă şi, totodată, să contribui la protejarea mediului şi la reducerea deşeurilor din plastic şi poţi începe să faci acest lucru chiar de azi!

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Vaze Înnoite: Magia Hârtiei Creponate în Decorul Floral
17/05/2024 14:32

Vaze Înnoite: Magia Hartiei Creponate in Decorul Floral  Cunoscută si sub denumirea de hartie ondulată, este adesea folosită pentru a crea decoratiuni de sărbători, ambalarea cadourilor si real ...

Cosmoenergetica și puterea transformațională în dezvoltarea personală
15/05/2024 14:46

  Cosmoenergetica, o disciplină la intersectia spiritualitătii si stiintei, isi propune să armonizeze energiile umane cu cele cosmice. Originară din cercetările rusesti de la sfarsitul secolului XX, ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei