Care sunt diferentele intre termostate ambientale clasice si smart?
Dimensiune font:
Confortul unui camin este direct dependent de o serie de factori importanti. Mai exact, armonia, siguranta, dar si ambientul transforma o locuinta intr-un loc prietenos, in care relaxarea isi spune cuvantul. Pentru a te bucura si tu de acest confort, exista o multitudine de solutii inovatoare, create special pentru a darui comunitatii acces la un stil nou de viata, conectat si constient. Printre aceste solutii se numara si modelele de termostate ambientale, accesorii de mare importanta cand vine vorba de confortul termic al casei.
Desigur, poti opta pentru termostate ambientale atat pentru locuinte, cat si pentru spatii de birouri, cladiri destinate industriei HoReCa, ateliere si multe altele. Acestea detin un dublu rol, fiind ideale atat pentru mentinerea temperaturilor in parametrii doriti, cat si pentru economisirea combustibilului.
In ofertele magazinelor poti intalni o mare varietate de termostate ambientale, precum cele mecanice sau electronice, cu display digital, wireless sau cu fir, programabile sau smart. Ca regula generala, modelele ambientale, fata de cele manuale, functioneaza in baza unui principiu usor de inteles: utilizatorul alege temperatura dorita folosind termostatul. Acesta, la randul sau, comunica mai departe centralei, care va incalzi camera pana la temperatura respectiva.
Odata atins confortul termic dorit, termostatul transmite centralei o comanda de oprire, urmand sa porneasca din nou centrala in momentul in care temperatura scade. In schimb, termostatele manuale, neprogramabile, sunt primele aparute pe piata si sunt foarte usor de folosit. Insa, dupa cum le spune si numele, utilizatorul trebuie sa modifice manual temperatura ori de cate ori este nevoie, pentru a obtine confortul necesar.
Ce diferente exista insa intre termostatele ambientale clasice si cele smart?
Avantajele modelelor programabile sunt puterea de customizare si economia de energie. In functie de model, poti seta temperatura dorita, fara a mai trebui sa ajustezi manual atunci cand aceasta depaseste limitele confortului. Spre exemplu, modelul Computherm Q3RF este compus din doua unitati: unitatea emitatoare mobila de reglare si unitate fixa receptoare de comutare a aparatului de incalzire sau de climatizare.
Termostatul se utilizeaza pentru comanda unui aparat de incalzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania, indiferent daca tensiunea de comanda este de 24 V sau 230 V. In plus, afisajul digital permite o reglare mult mai precisa decat in cazul termostatelor traditionale.
De cativa ani, insa, si-au facut aparitia pe piata numeroase modele de termostate ambientale smart care, la fel ca cele clasice, pot fi programate pentru a controla cu precizie temperatura unei camere pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, modelele smart de termostate ambientale vin la pachet cu multiple functii, precum controlul direct de pe smartphone sau tableta, rapoarte ale consumului de energie, programe customizabile smart si notificari in cazul in care apar schimbari. Iata doua dintre cele mai des intalnite modele!
Cronotermostatul de ambient cu control prin internet Salus IT500 Wi-Fi – este un termostat de ambient programabil cu comanda prin Internet cu optiunea de control ACM (apa calda menajera) si doua zone de incalzire. Acesta permite controlul direct al sistemul de incalzire si apa calda menajera de oriunde, prin smartphone sau computer, folosind Internetul. Acesta dispune de propria aplicatie, special conceputa pentru a oferi usurinta in utilizare, care permite accesul mai multor utilizatori si are functii multiple, precum: mod de salvare energie, protectie anti-inghet, geolocatie, meniu de realizare al programului de lucru, mod manual.
Termostatul Wi-Fi programabil cu fir Ariston CUBE S NET cu control prin Internet – Este un model compatibil cu centralele termice Ariston Clas One, Genus One si Alteas One, care beneficiaza de un set de functii moderne, ce garanteaza o economisire a sistemului de incalzire de pana la 40%. Termostatul poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone, care ajusteaza atat temperatura ambientala, cat si pe cea a apei calde menajere.
In plus, acesta dispune de numeroase functii, precum BusBridgeNet (utilizatorul este informat permanent in legatura cu temperatura din interiorul incaperii, sistemul avand posibilitatea de a economisi energie in timp ce isi ajusteaza functionarea pana la temperatura optima), Auto (sistemul cuantifica efortul necesar depus pentru a obtine temperatura dorita, mentinandu-l stabil si reducand astfel consumul de gaz si de electricitate), mod Vacanta, transmiterea in timp real a oricarei erori aparute etc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau