Ce sunt feromonii și cum ne influențează viața
Dimensiune font:
Se spune că frumusețea stă în ochii privitorului. Dar atracția are la bază mai mult decât iubirea la prima vedere. Când simțim chimie cu o altă persoană, poate fi datorită unuia dintre simțurile noastre primare: mirosul.
Feromonii pot să ne influențeze viața amoroasă și relațiile cu ceilalți oameni, încă din fazele de început.
Feromonii sunt substanțe chimice care au evoluat de-a lungul timpului pentru stimula membrii aceleași specii. Responsabilitatea lor este să genereze un anumit comportament, adesea asociat cu efectul afrodiziac în cazul oamenilor. În natură, însă, nu se rezumă doar la instinctele de reproducere.
În cazul oamenilor, efectele feromonilor nu sunt la fel de clare și nu au neapărat legătură cu mirosul conștient. Mirosul pe care îl emitem este un fel de semnătură olfactivă unică – semnalează componența genetică, dieta, stilul de viață și mediul în care trăim.
Oamenii eliberează feromoni prin lacrimi, salivă, sudoare și prin piele. Glandele sebacee se dezvoltă predominant în perioada pubertății, practic momentul căutărilor și al descoperirilor sexuale. Concentrația de feromoni este mai mare în șase regiuni ale corpului: axile, mameloane, regiunea pubiană, buze, pleoape, urechea externă. Substanțele eliminate de corpul uman sunt aproape imperceptibile de ceilalți (mirosul corporal sesizabil din aceste zone este generat de degradarea bacteriană a secrețiilor glandulare) și nu are nicio legătură cu secreția de feromoni.
Cei din urmă transmit semnale despre dispoziție, dorință sexuală și sănătate subconștientului partenerului. Acesta este și motivul pentru care este atât de greu de demonstrat științific efectul feromonilor în jocul atracției.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau