Cum putem reduce impactul asupra mediului prin activitatea de la birou

impactul-asupra-mediului-genesis-property_optimized

Dimensiune font:

| 17-01-2022 16:27

Ne petrecem cea mai mare parte din zi la birou, în clădiri special create cu această destinație, proiectate astfel încât să facă viața profesională a angajaților cât mai plăcută și mai eficientă. Chiar și înainte de pandemia de COVID-19, unul dintre principalele puncte de interes pentru managementul companiilor era crearea unui mediu de lucru benefic, însă, odată cu revenirea la birou a majorității angajaților, acest aspect a devenit și mai important.
Întoarcerea la ritmul de viață de dinainte de pandemie nu va fi un proces foarte simplu. Angajații obișnuiți deja să lucreze de acasă au nevoie și mai mult de un mediu cât mai plăcut, în care să nu se simtă ca într-un birou, ci ca într-un spațiu confortabil și plăcut.


Optimizarea spațiului de lucru pentru bunăstarea angajaților
Revenirea la birou a majorității angajaților înseamnă regândirea spațiilor de lucru deja existente și proiectarea cu o abordare complet nouă a celor ce urmează să fie construite. Facilitățile gândite de dezvoltatorii imobiliari împreună cu managementul companiilor au în centru adaptarea la modul de lucru post-pandemic și un grad ridicat de confort pentru toți angajații.
În acest context, optimizarea spațiilor de birouri și măsurile suplimentare de siguranță sanitară au devenit prioritare pentru dezvoltatori și proiectanți. Stilul de lucru hibrid a ridicat ștacheta în acest sens, pentru că angajații doresc să găsească la birou aceleași opțiuni și facilități pe care le au acasă, pe lângă siguranța că starea de sănătate nu le este afectată.
Ca urmare, percepția pe care o avem asupra spațiilor de lucru trebuie să se schimbe, iar primul și cel mai important pas este aderarea la standarde internaționale de sănătate a clădirilor, cum este
IMMUNE Building Standard™, care are scopul de a certifica reziliența spațiilor de birouri la amenințările pentru sănătatea angajaților. Acest standard este o certificare pentru clădiri, ce conține peste 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale, care au rolul de a îmbunătăți protecția sanitară a spațiilor de birouri.
Inițiativele pentru sănătate și sustenabilitate sunt o etapă naturală, după creșterea gradului de sănătate al clădirilor, prin adoptarea de măsuri de siguranță sanitară. Dorința de a implementa un pachet complet, care pune accent atât pe protecția mediului, cât și pe sănătatea angajaților, a determinat dezvoltatori la nivel global, printre care și Genesis Property, să adere la UN Global Compact, o inițiativă ce are ca scop alinierea strategiilor și operațiunilor companiilor la principiile universale ale drepturilor omului, dreptul muncii și protejarea mediului.
Toate aceste măsuri au rolul de a atenua efectele negative ale lucrului exclusiv de acasă, în contextul în care din ce în ce mai mulți angajați declară că nu mai există o delimitare clară între viața personală și cea profesională. Transformarea biroului într-un loc confortabil și familiar îi va ajuta să facă mai ușor tranziția între casă și birou.


Alegerea unui spațiu de lucru potrivit nevoilor companiei
Implementarea unui pachet complet, care pune accentul pe protecția mediului, sustenabilitate și sănătatea angajatului, este esențială pentru revenirea în siguranță la birou, fie în regim hibrid sau cu prezență 100% fizică. De aceea, compartimentarea optimă a spațiilor de lucru și crearea unui ambient plăcut se numără printre preocupările dezvoltatorilor și proiectanților acestor spații.
Starea de bine a angajaților trebuie abordată atât în plan fizic, cât și psihic, pentru ca revenirea la stilul de viață de dinainte de pandemie să fie cât mai naturală și lipsită de incidente.
Adaptarea și proiectarea birourilor trebuie să urmeze toate aceste standarde de siguranță (pentru angajați și pentru mediu), iar fiecare companie în parte are propriile planuri de revenire la birou: fie o zi lucrată pe săptămână de la birou, fie mai multe, iar aceste aspecte trebuie luate în calcul în planurile de proiectare și reproiectare, care trebuie adaptate fiecărui stil.
Pentru un
dezvoltator de proiecte imobiliare care ia în considerare toate aceste aspecte de siguranță, este importantă îmbinarea dintre designul interior, elementele de confort care dau angajaților o stare de bine, sustenabilitatea clădirilor și transformarea biroului într-un spațiu de colaborare și creativitate, care să crească productivitatea. Din această perspectivă, biroul devine o prelungire creativă a casei, pentru ca lucrul la birou să fie o revenire firească și treptată.
Înainte de pandemie, accentul era pus pe sustenabilitate și bunăstarea angajaților, iar în prezent, se adaugă la aceste criterii și sănătatea clădirilor, care este tot o modalitate eficientă de a proteja mediul. Consumul eficient de energie, reducerea deșeurilor și reciclarea corespunzătoare a acestora și clădirile verzi sunt concepte care coexistă și care creează împreună un impact scăzut asupra mediului.

Întoarcerea la ritmul de lucru obișnuit și grija pentru sustenabilitatea clădirilor și a spațiilor de birouri sunt strâns legate și pot fi definite ca un concept de „clădire sănătoasă”, un loc în care angajații vin cu plăcere și lucrează într-un mediu confortabil. De aceea, este esențial ca dezvoltatorii și proiectanții clădirilor de birouri să ia în considerare siguranța, sănătatea și starea de bine a angajaților atunci când concep planurile pentru clădirile de business sau le regândesc pe cele deja existente.

Sursa foto: Shutterstock

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei