Detox după sărbători. 3 trucuri pe care trebuie să le știi. Rezultate în 7 zile
Dimensiune font:
Sărbătorile au trecut, v-ați putut bucura de preparatele tradiționale dar și de cele exotice, fiecare după preferințe, însă o dată cu luna ianuarie încep ”mustrările” de conștiință pentru felia de cozonac mâncată în plus sau pentru lingura de salată de boeuf ori sarmalele ca la mama acasă.
Nu trebuie să disperați că v-ați înfruptat din aceste bunătăți, mai ales dacă nu au fost toate la o singură masă, ci în mese și gustări echilibrate, pe parcursul întregilor zile de sărbătoare.
Dar ce puteți face pentru a începe anul cu optimism. Este simplu. Aveți nevoie de o așa zisă cură de detoxificare, care vă poate aduce un boost de energie fizică și mentală.
Astfel, nutriționiștii indică trei direcții pentru acest detox:
- hidratarea
- consumul de legume
- limitarea produselor ultraprocesate, cu adaos de zahăr și aditivi/conservanți.
Dieta de detoxificare de după sărbători trebuie urmată timp de 7 zile pentru a avea rezultate.
Cartofii dulci, bananele și avocado sunt produse extraordinare atunci când vă simțiți obosiși și aveți nevoie de un dram suplimentar de energie. Sunt pline de potasiu, un mineral și un electrolit, care se pierde după nopțile de petrecere.
Orezul brun este plin de vitamine, fibre și minerale. Conține aproape 90% din necesarul de mangan, elementul care ajută la descompunerea cabohidraților și transformarea acestora în energie.
Broccoli, spanac și kale sunt legumele cu frunze verzi ce se pot mânca în orice perioadă a anului, în orice cantitate, dacă nu există afecțiuni renale. Aceste legume sunt bogate în compușii vegetali de tip glucosinolați. Această substanță chimică este foarte bună pentru ficat, deoarece ajută organismul să se detoxifice și oferă sistemului imunitar o protecție suplimentară, arată Rachel Latattard.
Semințele de chia, prin conținutul de fibre, poate ajuta sistemul digestiv. Aceste semințe sunt bogate în grăsimi sănătoase și fibre solubile, precum și acizi grași Omega 3. Atunci când aportul din acești acizi grași este insuficient, organismul este obosit și inflamat, astfel, două lingurițe din micuțele semințe sunt suficiente pentru a vă asigura parte din necesarul de minerale, vitamine și antioxidanți.
Turmericul ajută organismul să scape de toate toxinele consumate în perioada sărbătorilor. Ajută sistemul imunitar să devină mai puternic și scade șansele de a fi obosit sau chiar de îmbolnăvire. Tumericul poate ajuta, de asemenea, ficatul și vezica biliară să producă bilă, deci să să aveți o digestie mai bună. Adăugat într-un pahar de lapte, turmericul poate să fi și un somnifer natural.
Alimente bogate în proteine. Este cunoscut faptul că alimentele și băuturile de sărbători sunt pline de carbohidrați simpli. Mai mult, că în timpul detoxifierii, organismul tânjește după proteine. Astfel, este indicat să acordați o atenție deosebită proteinelor care ajută organismul să se recupereze mai repede, dar mai ales, să stimuleze metabolismul.
Acestea se regăsesc în:
- carnea albă, pui sau curcan
- pește, cum ar fi tonul și somonul
- ouă
- nuci.
Hidratarea. Apa nu trebuie să lipsească nici în perioada sărbătorilor, de altfel, nutriționiștii și medicii atrag atenția cu privire la riscul de deshidratare atunci când consumați cafea sau băuturi alcoolice. De altfel, consumul de alcool poate avea efecte adverse, precum vărsăturile, care înrăutățesc deshidratarea, prin dezechilibrarea raportului elecrolitic din organism.
După o noapte de petrecere încercați să beți cel puțin un pahar de apă înainte de a merge la culcare.
Odihna completează detoxul de după sărbători. După o noapte de nesomn veți fi tentați să consumați gustări nesănătoase, mai mult decât atât, lipsa de somn poate avea impact asupra nivelului hormonal, scăderea în greutate realizându-se cu mai multă dificultate, precum și scăderea metabolismului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau