Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori
Dimensiune font:
Uneori, pentru ca muscata să înflorească, nu este necesar să o hrăniți cu diverse îngrășăminte, ci și să o udați intens.
Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată, din cauza lor planta nu va înflori
1.Ghiveciul greșit. Rădăcinile florii ar trebui să umple complet recipientul. În acest caz, planta va înflori abundent. Grădinarii cu experiență vă sfătuiesc să folosiți vase de lut. În recipientele de plastic, solul se usucă mai lent, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Dimensiuni standard a ghivecelor pentru muscate: diametru - 14 cm, înălțime - 10-15 cm.
2.Udarea excesivă. Mușcata nu iubește solul îmbibat cu apă. Dar nici solul uscat nu va duce la o înflorire abundentă.
Dacă frunzele se ofilesc și a apărut mucegaiul, atunci acestea sunt semne că planta este udată excesiv. Iarna, mușcatele sunt udate o dată pe săptămână, iar vara - în fiecare zi.
3.Temperatura. Planta reacționează bine la schimbările de temperatură. Este util să scoateți floarea dintr-o cameră în care sunt peste + 20 °C. Mutați mușcata pe un balcon unde este mai răcoare, dar temperatura nu trebuie să fie nu mai mică de + 13 °C.
4.Tăierea. Grădinarii spun că muşcate nu trebuie tunse iarna. Acest lucru o poate usca sau îmbolnăvi.
5.Hrănirea. Când muscata a intrat în stadiul de înflorire activă, aplicarea îngrășămintelor cu azot trebuie oprită. În acest caz, folosiți compușii de potasiu și fosfor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau