O provocare de economisire de 30 de zile pe care ar trebui să o încercați în 2024
Dimensiune font:
MT: Reducerea cheltuielilor: O metodă de 30 de zile
MD: Este ușor să adopți obiceiuri frugale și să economisești bani cu o abordare sistematică. Iată o tactică simplă de 30 de zile care vă poate ajuta să controlați mai bine cheltuielile.
MT: Reducerea cheltuielilor: O metodă de 30 de zile
MD: Este ușor să adopți obiceiuri frugale și să economisești bani cu o abordare sistematică. Iată o tactică simplă de 30 de zile care vă poate ajuta să controlați mai bine cheltuielile.
De fiecare dată când te hotărăști să economisești câțiva bani pentru a crea un fond de urgență, ceva îți stă în cale. Poate fi orice îți place - o nouă piesă de îmbrăcăminte elegantă sau o delicatesă pe care ai observat-o în magazinul alimentar local. Achizițiile din impuls pot secătui considerabil bugetul oricui, așa că oprirea acestui obicei este primul pas spre adoptarea unei mentalități de economisire. Pentru a te ajuta să atingi acest obiectiv, experții de la horacredit.ro au creat un ghid pas cu pas pentru a stăpâni o tactică eficientă - o provocare de economisire de 30 de zile. Folosește sfaturile prezentate mai jos pentru a vedea cum funcționează și încearcă această tehnică în viața ta de zi cu zi.
Ce este o provocare de economisire de 30 de zile?
Regulile jocului sunt foarte simple în această tehnică. Presupune să amânați orice achiziție planificată timp de 30 de zile. Nu înseamnă că trebuie să refuzați orice achiziție; evident, trebuie să continuați să vă finanțați traiul zilnic, cum ar fi cumpărarea de alimente și plata facturilor.
Cu toate acestea, chiar și în cazul unor cheltuieli zilnice mici, ar trebui să analizați mai întâi necesitatea și oportunitatea de a cheltui bani pe acest sau acel articol. O abordare structurată a analizei achizițiilor constă în a vă pune mai multe întrebări înainte de a cumpăra ceva:
- Este acest lucru nevoia sau dorința mea?
- Îmi pot permite să îl cumpăr fără a provoca o presiune asupra propriilor mele obiective și cheltuieli financiare?
- Am studiat prețurile din alte magazine pentru a-l alege pe cel mai mic?
- Sunt acești bani necesari pentru o categorie de cheltuieli mai importantă?
După ce vă analizați achiziția, puteți renunța rapid la lucrurile de care nu aveți nevoie sau pe care pur și simplu nu vi le puteți permite. Exersând această abordare timp de cel puțin o lună, veți dezvolta o mentalitate critică și veți fi mult mai bine poziționat pentru a evalua oportunitatea achiziției.
Cine poate beneficia de această tehnică?
Categoria de persoane care poate obține beneficii maxime de pe urma acestei tehnici este cea a cumpărătorilor impulsivi. Principalul său punct forte este acela de a vă face să vă opriți și să reflectați asupra achiziției pe care intenționați să o faceți chiar acum. Această abordare reflexivă vă poate schimba atitudinea și vă poate crea o nouă mentalitate de cheltuire în doar o lună, ceea ce este destul de rapid pentru persoanele care suferă de cheltuieli excesive cronice.
Ghid de acțiune pas cu pas
Iată câteva tactici care vă pot ajuta să vă țineți de această provocare și să îi maximizați beneficiile pentru obiceiurile și mentalitatea dvs. de cheltuieli.
- Obțineți o motivație suplimentară dintr-o listă de dorințe. Este mult mai ușor să economisiți bani și să refuzați cheltuielile de rutină pe articole redundante dacă aveți un vis. O lipsă cronică de bani te poate împiedica să cumperi ceva ce îți dorești, dar cu o atitudine frugală, poți pune cu ușurință deoparte suma necesară și finanța achiziția unei mari priorități. De aceea, a avea o listă de dorințe în fața ochilor - undeva pe smartphone sau pe o foaie mare de hârtie în apartament - va fi o sursă de motivație persistentă pentru a te ține de obiectivul de economisire.
- Folosiți un software de urmărire. Vremurile în care notați fiecare cent cheltuit într-un mic caiet de lucru pe hârtie au apus de mult (deși este încă o tehnică eficientă pentru mulți consumatori conservatori). Pentru a economisi eficient, trebuie să știți cu siguranță cât cheltuiți și cât vă rămâne. Dacă sunteți un cumpărător impulsiv, este logic să creați un cont de economii separat și să trimiteți banii acolo, rezistând astfel tentației de a cheltui tot ce aveți pe cardul bancar.
- Planificați-vă cheltuielile pe termen lung. Concentrându-vă pe o singură lună, vă împiedicați să vă stabiliți obiective financiare ambițioase, pe termen lung. Dacă adoptați o abordare de planificare mai strategică și vă împărțiți cheltuielile în categorii pe termen scurt și pe termen lung, cu siguranță veți obține un control mult mai mare asupra fluxurilor de bani din bugetul dumneavoastră.
- Nu fiți prea aspru cu dumneavoastră. Este grozav să fii un economist de top, dar nu toți oamenii sunt ideali. De aceea, ar trebui să fii pregătit pentru un scenariu în care vei eșua în câteva obiective financiare și nu vei reuși să respecți bugetul stabilit. Chiar dacă primul tău efort nu are succes, nu renunța și încearcă să ajustezi obiectivele și să le îndeplinești luna viitoare. Dacă sunteți suficient de determinat, cu siguranță veți atinge obiectivul mai devreme sau mai târziu.
- Recompensează-te pentru succes. Cea mai bună variantă de întărire pozitivă pentru obiectivele atinse este să te recompensezi pentru efortul depus. În cele mai multe cazuri, acesta va fi obiectivul financiar atins - odată ce reușiți să economisiți suficienți bani, așa cum a fost planificat la începutul lunii, vă puteți permite o achiziție scumpă la care visați. Cu toate acestea, chiar dacă sunteți doar parțial pe drumul cel bun și trebuie să economisiți mai mulți bani în lunile următoare, ar trebui să vă răsplătiți cu câteva achiziții mici, dar plăcute. Aceasta vă va motiva să continuați și vă va ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun în ceea ce privește planul inițial de economisire.
Toate aceste sfaturi funcționează ca un principiu simplu al psihologiei pozitive. Odată ce aveți un factor de motivare și respectați câteva reguli de economisire, cu siguranță veți simți foarte repede câștigurile acestei abordări. Câștigurile inițiale vă vor face să fiți și mai implicat și mai încrezător în obiceiurile dumneavoastră de cheltuieli, iar un obiectiv financiar la scară largă va deveni cu un pas mai aproape în fiecare lună.
Încercați această metodă pentru a vedea că vă rămân mai mulți bani în buzunar
După cum puteți vedea, provocarea de economisire de 30 de zile este o modalitate excelentă de a adăuga o abordare reflexivă și critică a cheltuielilor dvs. zilnice. Aceasta vă va permite să tratați fiecare achiziție în mod conștient, astfel încât să nu cheltuiți pur și simplu bani fără să vă gândiți la limitele zilnice. În acest fel, o tehnică de 30 de zile poate deveni punctul dumneavoastră vital de plecare pentru o atitudine mai conștientă și mai frugală față de bani, permițându-vă să puneți deoparte o sumă substanțială pentru a finanța un obiectiv de anvergură, în loc să vă înglobați în datorii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau