Patru avantaje ale raportarii corporative non-financiare
Dimensiune font:
Raportarea corporativa este un element extrem de important in dezvoltarea sanatoasa a numeroase tipuri de afaceri, prin intermediul ei fiind oferite persoanelor interesate informatii utile. In cadrul raportarii corporative exista atat varianta financiara, cunoscuta de multa vreme publicului roman, cat si varianta non-financiara, una relativ noua, dar care poate oferi avantaje tuturor firmelor private si publice, care aleg sa ofere astfel de raportari. Raportarea non-financiara este obligatorie firmelor ce activeaza in Romania, daca au un numar mediu de 500 sau mai multi angajati si optionala pentru celelalte categorii de firme. Conformitatea legislativa in ceea ce priveste raportarea corporativa non-financiara este vazuta de unii factori de decizie din firme ca o obligatie suplimentara, insa, in realitate, realizarea unui astfel de documente ofera numeroase avantaje evidente. O modalitate optima de intocmire a unei raportari corporative utile este reprezentata de externalizarea serviciului prin apelarea la o firma de consultanta in afaceri, cum este Mazars.ro. Acestia au experienta vasta in domeniu si fac parte dintr-un grup ce activeaza in majoritatea tarilor importante ale lumii.
Iata care sunt cele patru avantaje ale raportarii corporative non-financiare
O echipa de specialisti cu expertiza in domeniul analizei raportarii corporative non-financiare poate sa realizeze o raportare personalizata, in functie de realitatile identificate, care sa cuprinda nu doar simple informatii, ci si o analiza detaliata a acestora, oferind in plus solutii viabile, prin care poate fi crescuta eficienta economica a businessului.
1. Raportarea corporativa non-financiara este extrem de utila in dezvoltarea unor strategii pentru sustenabilitate. Prin intermediul acestora se pot identifica noi standarde de guvernanta si oportunitati de dezvoltare sanatoasa. Problemele de mediu, cele sociale, dar si colaborarea stransa cu comunitatea sunt elemente de importanta vitala, urmarite de numerosi factori de decizie si, din acest motiv, este bine ca orice companie sa dispuna de instrumente care sa le permita abordarea lor in mod corespunzator.
2.Managementul riscurilor este un domeniu de mare interes. Prin identificarea acestora in mod corect se pot lua deciziile de management corespunzatoare pentru eliminarea lor, pe cat posibil, in vederea cresterii eficientei economice. Raportarea non-financiara poate sa fie de ajutor in aceasta privinta datorita analizei detaliate a elementelor ce ar putea pune in pericol dezvoltarea sanatoasa a companiei.
3.Un raport non-financiar realizat in mod corespunzator poate sa contribuie la crearea unui brand cu reputatie buna, in special in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator, limitarea amprentei de carbon si lupta impotriva incalzirii climatice. Clientii, autoritatile statului si investitorii raspund pozitiv in cazul in care observa un astfel de comportament responsabil.
4.Relatiile firmei cu comunitatea din zona in care isi desfasoara activitatea au fost neglijate multa vreme, nefiind considerate importante, ci doar marginale. In prezent tendinta este catre realizarea unei relatii stabile si sanatoase, ambele parti (firma si comunitatea) avand de castigat prin colaborarea stransa. Aceasta relatie este intarita de prezenta unei raportari non-financiare facute in mod corespunzator de catre specialisti cu experienta in domeniu.
In concluzie, companiile ce au sau nu obligatia intocmirii raportarii non-financiare se pot bucura de numeroase avantaje cu conditia ca acest document sa fie facut in mod corespunzator de catre persoane experimentate.
Surse foto: unsplash.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau