Puterea imaginației în vindecările miraculoase. O călătorie între credință și știință

vindecare-IS

Dimensiune font:

| 29-10-2024 14:52

Într-o lume în care tehnologia domină și medicina avansează cu pași rapizi, se ascunde, discret, o forță pe care oamenii o poartă în ei dintotdeauna: puterea imaginației. În momentele de cumpănă, când durerea și boala devin povara zilnică, imaginația poate deveni mai mult decât o simplă evadare. Ea devine o forță care poate deschide noi drumuri către vindecare și încredere.

Vindecarea ca un act de imaginație

Există numeroase mărturii ale celor care au experimentat recuperări neașteptate, momente în care medicina tradițională a ridicat din umeri, iar corpul a reacționat dincolo de previziuni. „În momentele acelea, am simțit că singurul meu sprijin era speranța și acele imagini pe care mi le proiectam în minte: mă vedeam sănătos, mă vedeam alergând, simțeam energia curgând prin corpul meu”, spune Andrei, un bărbat de 45 de ani care a reușit să învingă o afecțiune rară a sistemului nervos, în ciuda pronosticurilor sumbre. În spatele acestor vindecări neașteptate se află deseori efectul placebo, un fenomen studiat intens de neuroștiință. Imaginația, credința și așteptările pozitive pot declanșa o serie de reacții biochimice, eliberând hormoni și endorfine, ceea ce contribuie la reducerea inflamației, ameliorarea durerii și, în unele cazuri, regenerarea celulelor.

„Placebo-ul este deseori redus la un simplu efect psihologic, dar în realitate, este un exemplu elocvent al puterii imaginației asupra corpului. În esență, placebo demonstrează cum, atunci când mintea crede într-un anumit rezultat, corpul o urmează. Studiile clinice arată că, în unele cazuri, pacienții care cred că primesc tratament pentru durere, depresie sau chiar cancer, răspund la tratamentul inactiv aproape la fel de bine ca cei care primesc medicamente reale”, a explicat psihoterapeutul Letiția Popa..

Imaginația și neuroplasticitatea

Un alt concept fascinant în contextul vindecării prin puterea imaginației este neuroplasticitatea – capacitatea creierului de a se adapta, de a forma noi conexiuni neuronale ca răspuns la experiențe și gânduri. Atunci când o persoană își imaginează un corp sănătos, puternic, creierul începe să activeze circuite neuronale specifice stării vizualizate, iar în timp, aceste circuite devin mai puternice, mai consolidate. Este ca și cum mintea își învață corpul să fie mai rezistent, mai sănătos. Maria, o tânără diagnosticată cu o boală degenerativă, a început să practice tehnici de vizualizare, inspirată de poveștile celor care au reușit să depășească limitele medicale. „În fiecare zi, îmi imaginam cum fiecare celulă din corpul meu se regenerează. Îmi vizualizam organele ca fiind sănătoase și puternice”, spune ea. După câteva luni de practică, medicii au observat o încetinire a progresiei bolii, un rezultat pe care Maria îl consideră o victorie personală. „Mi-am dăruit oferit acest dar al imaginației, iar corpul a răspuns”, adaugă ea.

Călătorie între tradiție și știință

Vindecarea prin imaginație nu este un concept nou. În tradițiile spirituale din întreaga lume, de la meditațiile tibetane la rugăciunile de vindecare din creștinism, oamenii au folosit de mii de ani puterea minții pentru a găsi pace și sănătate. Diferența este că, astăzi, știința începe să înțeleagă și să recunoască aceste practici.

De exemplu, studiile de imagistică cerebrală arată că, în timpul meditației sau vizualizării pozitive, creierul intră într-o stare de relaxare profundă, iar acest proces reduce nivelul hormonilor de stres și crește producția de serotonină și dopamină. Aceste substanțe contribuie la bunăstarea generală și ajută la recuperarea după boli.

În comunitatea celor care au trecut prin experiențe de vindecare miraculoasă, fiecare poveste este unică, dar toate împărtășesc o credință comună: imaginația poate transforma suferința în speranță. „Am ajuns să-mi imaginez viața după ce voi fi învins boala. Mă vedeam dansând la nunta fiicei mele și mergând cu nepotul meu de mână prin parc”, își amintește Gabriela, diagnosticată cu cancer în fază terminală. Astăzi, medicii ei o consideră o excepție, iar Gabriela spune că, dincolo de tratamentele primite, a avut încredere în propria minte și în această „realitate alternativă” în care ea era deja sănătoasă.

Clara DIMA

Vindecarea dincolo de limite

Puterea imaginației în vindecările miraculoase este o zonă fascinantă, în care știința și credința se întâlnesc într-o dans subtil. Imaginația poate acționa ca un catalizator al speranței și ca o forță transformatoare, ghidând oamenii prin întunericul bolii și oferindu-le o cale spre lumină. Într-o lume în care toate răspunsurile nu au fost încă găsite, mintea rămâne, poate, cel mai puternic medicament.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Oamenii fără compasiune și chipurile hâde din oglinda indiferenței
31/10/2024 11:53

Lipsa compasiunii in societate seamănă semintele unui teren arid, unde monstrul incolteste din indiferentă si se hrăneste cu egoism. O lume lipsită de empatie devine un loc in care distanta dintre oameni c ...

Succesul vine întotdeauna de la o idee - istoria unui brand
31/10/2024 11:39

Succesul vine intotdeauna de la o idee - istoria unui brand Farmacistul american John S. Pemberton a creat Coca-Cola, pe care a comercializat-o initial ca tonic pentru vindecare. Dr. John Stith Pemberton a ...

Ritualul feminin al toamnei. Cum să îți răsfeți tenul în vremea frunzelor aurii
31/10/2024 11:00

Toamna tarzie isi asterne cu generozitate parfumul de frunze uscate, aerul dulce-amărui si soarele mai bland, ce pare să se retragă spre colturi mai ascunse. În acest cadru, pielea noastră cere, mai m ...

  Parfumuri de aur. Povestea esențelor care sfidează limitele prețului
31/10/2024 10:00

În lumea esentelor rare si seducătoare, există parfumuri care transcend granitele simplei luxurii, devenind adevărate opere de artă olfactivă. Printre aceste creatii regale, se află parfumuri care n ...

Cum să economisești timp și energie în rutina de curățenie?
31/10/2024 09:21

Sursa foto: Shutterstock.com   Curătenia casei poate fi o activitate obositoare si consumatoare de timp, mai ales cand sarcinile par să se adune intr-un ritm mai rapid decat poti tine pasul. Fie că es ...

Cele mai ciudate băuturi din lume. O aventură a gusturilor inedite
31/10/2024 09:00

Explorarea băuturilor din lume ne conduce către gusturi, arome si traditii ce variază de la sublime la neasteptat de bizar. În această incursiune exotică, descoperim cum diferite culturi si-au pus am ...

Cosmetice pline de otrăvuri, depistate în multe țări europene și în România
31/10/2024 08:44

Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) a anunţat miercuri că a găsit urme de substanţe chimice periculoase in sute de produse cosmetice comercializate in Europa, transmite AFP. Din cele 4.500 de ...

Umilința ca mască. Reflecții asupra meschinării interumane
30/10/2024 17:12

Meschinăria, un comportament caracterizat prin egoism si lipsă de principii morale, imbracă adesea forme subtile, cum ar fi ipocrizia umilintei. Această ipocrizie se manifestă prin asumarea unei atitudin ...

Tainele timpului. Arta îmbătrânirii frumoase
30/10/2024 13:15

Un studiu desfăsurat pe parcursul a opt decenii de către cercetători ai Universitătii Harvard ne poartă intr-o călătorie unică si profundă in esenta imbătranirii reusite. Este un concept departe de a ...

Intuiția, de ce este mai mult o caracteristică feminină?
30/10/2024 12:01

Intuitia, de ce este mai mult o caracteristică feminină? O expresie des intalnită, atat in cinematografie, cat si in literatură, intuitia feminină este definită de către experti ca stare pe care o ave ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei