Sărbători de iarnă - ce băuturi asociezi cu meniul pentru mesele alături de cei dragi
Dimensiune font:
Sfârșitul anului este aproape și deja trebuie să te gândești cum îi întâmpini pe musafiri, pentru a evita să intri în criză de timp și să devii extenuat de sărbători. Fie că alegi un meniu tradițional cu rețete specific românești, fie că dorești să aduci noutăți pe masă, nu trebuie ca băuturile pe care le servești să scape atenției tale, deoarece ele completează experiența culinară și pot transforma o cină într-un succes sau într-un eșec. Citește articolul de mai jos și inspiră-te pentru alegerea și prepararea unor băuturi alcoolice care vor încânta fiecare oaspete în parte. Pentru aperitiv, poți apela mereu la martini, vermut ori lichior sau poți prepara un cocktail Negroni care va desfăta simțurile tuturor și va pregăti papilele gustative pentru ospățul de Crăciun. Creat dintr-un amestec de campari, gin și vermut dulce, acesta este o băutură versatilă, potrivită pentru a fi servită înaintea a numeroase preparate culinare. Servit cu coajă de portocală, va contribui la crearea unei atmosfere cu iz specific de iarnă. Poate fi aromat cu scorțișoară, cuișoare, anason, cardamom și piper. Toate condimentele vor fi prăjite într-o tigaie uscată timp de cinci minute, lăsate la uscat și apoi amestecate în gin și lăsate la infuzat pentru 48 de ore. Pentru prepararea cocktailului, se toarnă câte 25 de mililitri de gin infuzat, campari și vermut într-un pahar cu gheață, garnisit cu portocală și dafin. În continuare, la cină poți servi o diversitate de băuturi, însă dacă ești gazda unei cine informale, alături de prieteni și familie, atunci te poți orienta către o băutură apreciată de toată lumea pe durata sezonului rece: vinul fiert. Primul pas pentru a prepara această băutură este să pui într-un vas pentru gătit 750 ml de vin roșu de înaltă calitate, un baton de scorțișoară, anason, cuișoare, două-trei lingurițe de coajă de lămâie și patru lingurițe de zahăr granulat și să fierbi ingredientele la foc mic timp de 10 minute. După ce oprești focul, lasă la răcit și infuzat timp de 30 de minute. Pentru preparate mai ușoare și mai proaspete, este bine să ai mereu la îndemână vin alb sau roze, care se potrivesc alături de rețete cu pui, fructe de mare sau deserturile. Ca digestiv, una dintre cele mai de succes opțiuni este cognacul, o altă băutură versatilă și ideală pentru serile de iarnă. Alege una dintre numeroasele optiuni disponibile pe băuturialcoolice.ro. Poate fi folosit și în cocktailuri, însă după masă se servește simplu, datorită proprietăților sale benefice. În plus, gustul său cu note fructate sau condimentate poate fi și un desert minunat. Dacă ești în căutarea unor idei mai speciale pentru Anul Nou, atunci prepară un cocktail festiv cu șampanie. Pune un cub de zahăr în fiecare pahar de șampanie, adaugă un strop de bitter și lasă câteva secunde pentru infuzat. Adaugă brandy și șampania de la rece. Garnisește cu o felie de portocală, iar băutura este gata. Pentru mesele organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, poți opta pentru băuturile clasice simple sau poți diversifica meniul, apelând la aceste cocktailuri și băuturi apreciate. Musafirii tăi vor fi încântați! Sursa foto: Pexels.com
Iată ce băuturi să servești la mesele de iarnă pentru musafirii tăi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau