Șase idei pentru o cameră ce dezvoltă creativitatea copiilor
Dimensiune font:
Copiii au nevoie să crească într-un mediu fericit și armonios, care să le contureze calități și valori esențiale pentru viața de adult, precum generozitate, încredere în sine, empatie și creativitate. Creativitatea este una dintre aptitudinile pe care părinții și-o doresc pentru copiii lor și o latură a personalității pe care aceștia încearcă să le-o cultive încă de când sunt mici.
Pe lângă joaca nestructurată, foarte importantă pentru dezvoltarea imaginației, crearea unui spațiu distractiv și animat, unde cel mic să se joace și să descopere lumea, este esențial.
Spre deosebire de dormitoarele adulților, care sunt axate pe confortul și calitatea somnului, camerele copiilor au mai multe funcții, fiind loc pentru învățare, relaxare și dezvoltarea creativității.
Creează o zonă de îmbrăcat
Dacă vrei să-i stimulezi creativitatea, poți începe prin realizarea unui dulap deschis, unde copilul să aibă acces la toate hainele lui. În primă fază, încearcă să aranjezi o mare parte din bluze și tricouri pe umerașe, astfel încât cel mic să le poate vizualiza. Dacă ai loc, poți face același lucru și în cazul pantalonilor. Apoi, de fiecare dată când aveți timpul necesar, roagă-l să meargă să-și aleagă hainele. Chiar dacă nu se potrivesc, încurajează-l să repete această acțiune și felicită-l pentru alegerile făcute. Singurul lucru care contează este ca hainele să fie adaptate vremii de afară. Desigur, îi poți instala o oglindă în apropierea dulapului astfel încât să observe vestimentația aleasă.
Instalează o tablă
Construiește o tablă cu ajutorul unei vopsele speciale pentru perete sau cumpără un whiteboard magnetic officedirect, ambele fiind investiții excelente pentru cel mic. Un astfel de obiect îi va capta atenția copilului și îl va determina să deseneze și să coloreze, acestea două contribuind la dezvoltarea creativității. Oferindu-i un spațiu gol unde se poate exprima, îl inviți să se exteriorizeze și să-și pună imaginația la contribuție.
Construiți un cort
Cortul este un element important în realizarea jocurilor de rol și poate fi locul unde cel mic se retrage pentru a studia sau pentru a se juca în liniște. Cortul poate fi folosit în crearea multor scenete și poate fi castel, bibliotecă sau o cameră secretă, în funcție de povestea pe care o compuneți. Potrivit specialiștilor, prezența unui astfel de obiect și introducerea lui în activitățile copilului contribuie la dezvoltarea limbajului, a conversației și a imaginației.
Adaugă finisaje tactile
Încearcă să aduci cât mai multă varietate în cameră și cât mai multe obiecte, dar fără a încărca excesiv spațiul. O modalitate excelentă este să adăugi finisaje tactile. Poți înlocui lampa din cameră cu un zmeu, poți schimba mânerele sertarelor cu unele în diferite forme și materiale, cum ar fi de litere sau mașini.
Culori, culori și iar culori
Consideră culoarea cea mai bună prietenă a ta. Copiii iubesc roșul, verdele, albastrul, galbenul și toate nuanțele vii și sunt absolut fascinați de combinațiile dintre ele. Așadar, compune o cameră colorată care să-i ofere energie și bună dispoziție.
Organizați un magazin/ bucătărie
Într-unul din colțurile camerei, realizează pentru cel mic o zonă interactivă care se poate transforma ușor fie într-un atelier de plastilină, fie într-un magazin sau o bucătărie. În diferite cutii de plastic depozitează recuzita specială pentru fiecare dintre aceste jocuri. Spre exemplu, pentru un magazin, cumpără o casă de marcat de jucărie, desenează câteva bancnote și etichete. O să fie extrem de amuzant să vezi ce anume o să scoată la vânzare și, mai ales, la ce preț.
Ai grijă ca cel mic să aibă mereu consumabile creative, precum acuarele, culori, pânze, plastilină, autocolante, cuburi și seturi de construcție. De asemenea, încurajează copilul să fie creativ și sugerează-i să coloreze pietre, sticle sau capace.
Sursă foto: Pexels
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau